• 16
 ≫ 

"Zaposlićemo lekare": Ugovori od ponedeljka za 568 medicinara i 734 sestre zbog korona virusa

 ≫ 

Ugovori za tek stasale medicinare i medicinske sestre

  • 16
Koronavirus, krevet, lekari Foto: Tanjug/AP

Pored najave da će svim medicinarima biti povećanja primanja, u narednom periodu država će zaposliti dodatni broj lekara.

- U prethodnih dva dana mi smo angažovali naše lekare koji su završili medicinu i volontirali, oni će u ponedeljak dobiti ugovore, njih 568. 734 medicinske sestre će u ponedeljak dobiti ugovore kojim ih dodatno zapošljavamo na neodređeno vreme. Maksimalno ćemo se potruditi da oni kada su već u ovakvoj situaciji i žele da pomohnu, država će im pokazati koliko misli na njih - izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je za TV Prva rekao da postoje sporadični pojedinačni slučajevi obolelih iz bolnica, ali da nisu zaraženi u bolnici.

- Preduzete su sve mere, urađeno je sve što treba, određen broj ljudi je otišao u izolaciju oni se i dalje prate, to je stvar s kojom moramo da se nosimo i da se rešava se odmah, treba da uradimo sve što je moguće da korona virus dođe što kasnije do zdravstvenih radnika... ovo je sistem koji mora da se prilagođava iz minuta u minut - rekao je Lončar-

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>