• 61

Apel Vlade: "Pozivamo sve slobodne lekare i medicinare da se vrate u Srbiju i pomognu"

"Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vreme pripremimo, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike da se vrate"

  • 61
Koronavirus, test

Foto: Tanjug/AP

Vlada Srbije uputila je poziv zdravstvenim radnicima iz dijaspore da se jave radi evidencije oko potencijalne pomoći Srbiji u borbi sa epidemijom korona virusa.

Program “Tačka povratka”, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), poziva slobodne medicinske radnike i radnice u inostranstvu da prijave svoju raspoloživost ukoliko su spremni da se, ako ustreba, privremeno vrate i svojim znanjem, iskustvom i veštinama pomognu u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

- Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vreme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlja građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, lekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu - saopšteno je iz Vlae.

Ove informacije koristiće se radi evidencije kapaciteta, uspostavljanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Vlada Republike Srbije, Program “Tačka povratka” i UNDP pozivaju sve koji žele da odgovore na ovaj poziv da to učine popunjavanjem online obrasca na adresi: https://tackapovratka.rs/.

Nova zapošljavanja

Pored najave da će svim medicinarima biti povećanja primanja, u narednom periodu država će zaposliti dodatni broj lekara.

- U prethodnih dva dana mi smo angažovali naše lekare koji su završili medicinu i volontirali, oni će u ponedeljak dobiti ugovore, njih 568734 medicinske sestre će u ponedeljak dobiti ugovore kojim ih dodatno zapošljavamo na neodređeno vreme. Maksimalno ćemo se potruditi da oni kada su već u ovakvoj situaciji i žele da pomohnu, država će im pokazati koliko misli na njih - izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Video: Predsednik Srbije dočekao je tim kineskih lekara iz Kine koji je sleteo na Beogradski aerodrom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Živodrag

    Apel vladi RS : Korak prvi-pozovite prvo sve zdravstvene radnike a narocito lekare sa biroa za zaposljavanje, politika zabrane zapošljavanja je najviše urušila ionako dotrajali zdravstveni sistem, zato smo imali i odliv stručnog kadra zato i sad imamo nedostatak zdravstvenih radnika a ima ih verujte i previse koji sede kuci i cekaju svoju sansu! Korak drugi: pozvati lekare i zdravstvene radnike koji rade u Srbiji ali ne sa pacijentima, po farmaceutskim kucama, raznim udruzenjima i NVO i oni su vam dostupniji od onih iz dijaspore! Upozoravao sam na ovo jos odavno u komentarima na vasem sajtu.... Toliko

  • Chicago

    Boze boze kakvi komentari,daj te ljudi opametite se,prestanite sa prepucavanjem,ko moze neka pomogne ko nemoza neka cuti

  • Hocete li

    Se opametiti i poceti da zaposljavate mlade doktore ili cete nastaviti po starom ? Jeste li sad uvideli svoju gresku koja traje decenijama ? Ako necete , ima ko ih jedva ceka !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke