• 0

Paralisano nebo: Avio-gigant traži 15 milijardi evra kredita

"Vazduhoplovni sektor prevazići ovaj kritični period"

  • 0
avion, let, nebo Foto: Pixabay.com

Evropski proizvođač aviona Erbas najavio je nove korake za jačanje svoje finansijske pozicije zbog pandemija koronavirusa, koja je paralisala industriju putovanja.

Pored ostalih mera, Erbas je najavio podizanje kredita u vrednosti 15 milijardi evra (16,1 milijardi dolara), izveštava Rojters.

U saopštenju kompanije se takođe navodi da Erbas povlači svoje finansijske smernice za 2020. godinu, da odustaje odpredloga isplate dividende za 2019. u iznosu od 1,4 milijarde evra i daobustavlja dopunsko finansiranje penzinog programa za zaposlene.

- Povukli smo smernice za 2020. godinu zbog nestabilne poslovne situacije. Istovremeno radimo na tome da obezbedimo likvidnost preduzeća u svakom trenutku, vođenjem promišljene finansijske politike. Uveren sam da će Erbas i širi vazduhoplovni sektor prevazići ovaj kritični period - napisao je u poruci zaposlenima glavni izvršni direktor Gijom Fori.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>