• 0

Udruženim snagama protiv krize: Za očuvanje likvidnosti, presudno je odgovorno ponašanje

Ministarstvo privrede apeluje na sve privredne subjekte da svakako vode računa o svom interesu, ali i o interesu svojih partnera u ovoj situaciji

  • 0
Posao, biznismen, rukovanje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Situacija izazvana pandemijom virusa Covid-19 odrazila se na sve sfere života, a pogotovo na poslovanje privrede.

U zajedničkom interesu očuvanja likvidnosti privrede veoma je važno da, pored očuvanja zaposlenosti i svih drugih mera, svi privredni subjekti pokažu odgovorno ponašanje u odnosu na privredni sistem u celini.

Stoga, Ministarstvo privrede apeluje na sve privredne subjekte da svakako vode računa o svom interesu, ali i o interesu svojih partnera u ovoj situaciji.

"Imajući u vidu međusobnu povezanost svih privrednih subjekata - samo ukoliko u lancu uspemo da održimo likvidnost svih karika, uspećemo da nakon prestanka važenja vanrednog stanja, brzo podignemo privrednu aktivnost", saopšteno je iz Ministarstva.

Oni napominju da će ako, usled primene različitih vidova prinudne naplate, veliki broj privrednih subjekata bude blokiran, ostane bez većeg dela likvidnih sredstava, onemogućen da nastavi sa radom u toku ili nakon vanrednog stanja - put oporavka za celu privredu, a pogotovo velike sisteme biti znatno duži i teži.

Video: Bolovanje i plata zbog korone u Srbiji: Danas vlada donosi pravilnik

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>