• 0

Ni Adidas ne može da se izbori s cenama zakupa, zatvara prodavnice

Od aprila, svetska kompanija prestaje da plaća najam za svoje maloprodajne objekte...

  • 0
Adidas Adidas vredi više od 16 milijardi dolara / Foto: Wikimedia/Avda

Ova odluka se odnosi na sve radnje u Evropi i ostalim zemljama sveta u kojima poslovanje privremeno mora biti obustavljeno, zbog pandemije korona virusa.

Adidas je još jedna u nizu vrednih kompanija (ovaj gigant broji skoro 17 milijardi dolara) koje ne mogu da odole pritisku korone.

Usled ekonomske krize, nisu u stanju da plate najam za svoje maloprodajne objekte širom sveta, a ovu informaciju je za nemački Bild potvrdio i portparol kompanije.

Do 2019. u svetu je bilo 2,500 otvorenih Adidasovih radnji, a ovaj gigant zapošljava 57,000 ljudi. U poslednjih 10 godina duplirali su svoju prodaju, i samo prošle godine zabeležili profit od 2 milijarde dolara.

Kako Bild prenosi, barem u Nemačkoj Adidas neće morati da primenjuje ove mere ili da trpi posledice, ako kompanija može da dokaže da ima problem s plaćanjem najma zbog korone.

Bundestag je pre dva dana doneo odluku da oni, koji zbog korone nisu u stanju da plaćaju zakup, ne smeju biti "odbačeni". Ovo se do 30. juna odnosi na sve stambene i komercijalne zakupe.

Stanari u toj zemlji i dalje imaju obavezu da plaćaju kiriju.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>