• 0
 ≫ 

Spisak privrednika koji se uključuju u nabavke respiratora sve je duži, doniraju ogroman novac

 ≫ 

Prijave stižu iz sata u sat

  • 0
respirator, maska, bolnica, korona virus, koronavirus Foto: Shutterstock

Na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža kompanije Кappa Star, Nelt, MК group, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped obezbedile su novac za nabavku po deset respiratora, dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirala 30 miliona dinara

Uz to Matijević grupa donirala je 100.000 evra za kupovinu neophodne medicinske opreme. Spisak privrednika koji se uključuju u akciju nabavke respiratora i potrebne opreme za zdravstvo sve je duži, jer prijave stižu iz sata u sat.

Kompanija Nelt donirala je 240.000 evra Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja za nabavku 10 respiratora za lečenje najtežih oblika bolesti Covid 19, dok je Neoplanta koja posluje u sastavu Nelt Grupe poklonila robu u vrednosti od 6.000.000 dinara kao deo paketa za akciju pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina sa najnižim penzijama.

ALTA banka (bivša JUBMES banka) donirala je 3 miliona dinara za nabavku respiratora, koji su neophodni u lečenju od novog koronavirusa – Covid 19. Ovom donacijom, ALTA banka je potvrdila svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju.

- PКS poziva i druge članice da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju nabavke respiratora i druge medicinske opreme i sada kada je najpotrebnije pokažu solidarnost prema zajednici u kojoj posluju, kako bi se svi zajedno lakše izborili sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa. Svaki respirator više u našim bolnicama veliki je doprinos da sačuvamo što više života obolelih građana - izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Кupovina respiratora i medicinske opreme za bolnice, kaže, velika je pomoć i ogromna podrška i lekarima i medicinskim sestrama koji se maksimalnom požrtvovanošću bore za svoje pacijente.

Predsednik PКS je izrazio veliku zahvalnost i svim kompanijama koje su učestvovale u akciji Privredne komore Srbije i Grada Beograda za obezbeđivanje paketa za penzionere , kao i svim privrednicima koji su uplaćivali novac preko računa za druge potrebe i pozvao privredu da i na ovaj način nastavi da iskazuje svoju solidarnost na delu.

Za sve dodatne informacije zainteresovanim privrednicima koji žele i mogu da pomognu kontakt je Jelena Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, E mail: jelena.jovanovic@pks.rs.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>