• 38
 ≫ 

Usvojeno: Plate u zdravstvu od aprila veće za 10%, evo na koga se to tačno odnosi

 ≫ 

Uvećanje se odnosi na sve zaposlene u zdravstvenim i vojnozdravstvenim ustanovama, zaposlene na poslovima zdravstvene zaštite u ustanovama socijalne zaštite

  • 38
Lekari, pacijent, bolnica, koronavirus, lečenje

Foto: Tanjug/AP

Vlade Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku da se svim zdravstvenim radnicima u Republici Srbiji od 1. aprila ove godine plate uvećaju za deset odsto.

Ovo uvećanje odnosi se na sve zaposlene u zdravstvenim i vojnozdravstvenim ustanovama, zaposlene na poslovima zdravstvene zaštite u ustanovama socijalne zaštite kao i na lekare u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Ova odluka doneta je imajući u vidu da zdravstveni radnici podnose veliki teret i odgovornost u danima borbe Republike Srbije sa virusom COVID-19.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i apeluje na sve građane da se pridržavaju usvojenih mera, bez izuzetka, soopšteno je iz Vlade.

Video: Vučić: Staje život da bismo sačuvali život

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    31. mart 2020 | 14:02

    Podržavam povećanje za zdravstvene radnike samo se nadam kad kažu "za sve zaposlene u zdravstvu" da se to odnosi i na servirke spremacice i žene koje peru sav taj veš a rade za minimalac. Ipak i one daju svoj doprinos u ovoj borbi bez obzira što nisu medicinsko osoblje. A neko treba da servira očisti opere dezinfikuje.

  • Cica

    31. mart 2020 | 14:24

    Radim u zdravstvu.. pitam se sta je sa trgovcima. Zar oni nisu ugrozeni mozda cak ivise od nas.. mi bar znamo ko je bolestan, a oni???

  • MILOSC

    31. mart 2020 | 14:17

    Para ima naravno ali kako za koga nema za sve tj .ne raspoređuje se svima..Sta je sa radnicima u veseraju pri bolnicama koji zarađuju 30.000 rsd ..Zar to nije daleko ispod egzistencijalnog minimuma ?Plate naših lekara preko su oko 5.000 e po polaganju drzavnog ispita moza i vise ukoliko su u bračnoj zajednici zbog poreza itd..Afričke zemlje su nas o davno prešišale sa prosekom zarade od preko 1200 dolara.Ovo povećanje je mizerija( za boks cigara i burek )u svakom slučaju sramno i ispod ljudskog dostojanstva.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>