• 38

Usvojeno: Plate u zdravstvu od aprila veće za 10%, evo na koga se to tačno odnosi

Uvećanje se odnosi na sve zaposlene u zdravstvenim i vojnozdravstvenim ustanovama, zaposlene na poslovima zdravstvene zaštite u ustanovama socijalne zaštite

  • 38
Lekari, pacijent, bolnica, koronavirus, lečenje

Foto: Tanjug/AP

Vlade Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku da se svim zdravstvenim radnicima u Republici Srbiji od 1. aprila ove godine plate uvećaju za deset odsto.

Ovo uvećanje odnosi se na sve zaposlene u zdravstvenim i vojnozdravstvenim ustanovama, zaposlene na poslovima zdravstvene zaštite u ustanovama socijalne zaštite kao i na lekare u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Ova odluka doneta je imajući u vidu da zdravstveni radnici podnose veliki teret i odgovornost u danima borbe Republike Srbije sa virusom COVID-19.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i apeluje na sve građane da se pridržavaju usvojenih mera, bez izuzetka, soopšteno je iz Vlade.

Video: Vučić: Staje život da bismo sačuvali život

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo kazem 🤟🏻

    Povecanje plata a plate kasne 😂🤣To je trebao da poveca i zaposljava pre nego sto je veci deo zdravstvenih radnika otisao iz zemlje zbog nemogucnosti zaposljenja i zbog prevelikog obima posla na jednog zaposlenog ( koji radi za 4 ) .Sada se plasi da se ne otvaraju bolovanja i ne daju otkazi oni koji nisu za stalno.A ko se zarazi na istom tom radnom mestu vodi se platom da je na bolovanju ?Jezivo .

  • Vss

    A povećanje za vojsku kao da ne postoje

  • ON

    Sve je to u redu povećati plate medicina rima. Ali dajte odgovor šta je sa privatnim sektorom?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke