Evo kad će početi isplate po 30.000 dinara za zaposlene i po 100 evra za punoletne

Kada građani i zaposleni mogu da očekuju finansijsku pomoć

Država će obezbediti 30.000 dinara po zaposlenom u naredna tri meseca za mikro i mala preduzeća i preduzetnike, što je jedna od najvažanijih mera iz Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom korona virusa.

Druga je da svi punoletni građani Srbije dobiju direktnu pomoć od 100 evra, saopštio je danas ministar finansija Siniša Mali i objasnio da će javnost u narednih desetak dana biti obaveštena o proceduri kojom ce to biti učinjeno.

Za sada je poznato da će uplata minimalca biti polovinom maja, a pomoć građanima po okončanju vanrednog stanja.

- Izdvojićemo oko 70 milijardi dinara iz budžeta, i svakom punoletnom građaninu uplatiti uplatiti iznos od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti - rekao je Mali na pres konferenciji na kojoj se predstavio mere sa predsednikom PKS Markom Čadežom.

On je istakao da je to veliki znak podrške i želje da se unese jedna dozu optimizma.

- Da pokažemo koliko je Srbija u ovom trenutku jaka, i da svakom sugrađaninu omogućimo da dobije oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo - rekao je Mali.

Upitan kada će građani dobiti taj novac, Mali je rekao da će vlada u narednih desetak dana izaći sa procedurom za isplatu, kao i da će isplata početi odmah nakon završetak vanrednog stanja.

- Onda ćemo uplatiti novac na račun svakog punoletnog građanina Srbije - dodao je Mali.

- Svim preduzetnicima, paušalcima i malim preduzećima, daćemo tri minimalne zarade svakom zaposlenom u tim preduzećima država će uplatiti nešto više od 90.000 dinara direktno na račun. Vlada predlaže i 50 odsto zarade onima koji su dobili rešenje o prekidu rada (oko 900.000 ljudi) - rekao je Mali.

On je istakao da taj novac ide zaposlenima u preduzećima, verovatno na posebne račune, dodao je, kako bi se izbegla bilo kakva zloupotreba.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nikola

  Da li poslodavac ima pravo da ti uzme novac koji vam je drzava obecala od ovih 250e hvala

  1
  0

  Podelite komentar

 • Nikola

  A sta je sa ljudima koji su na birou? Za njih nema 30000?

  26
  4

  Podelite komentar

 • Drafer

  Znači moj poslodavac-kapitalista će dobiti pomoć jer je njemu potrebna. Mi radnici smo umesto plate juče dobili minimalac, a našu platu će jadni poslodavac-kapitalista da uzme sebi jer je tako u mogućnosti iako radimo bez pauze u sve tri smene pa čak i za prvi maj. Neka onda on glasa za onog diktatora koji je izmislio ovu pomoć, a ne mi radnici jer on ima koristi od ove pomoći a njegov glas je važniji od naših 150 glasova

  33
  5

  Podelite komentar

Google preporuke