• 30

Skoro 7 miliona Amerikanaca ostalo bez posla usred korone

Samo jedan od prvih poražavajućih pokazatelja o ekonomskim posledicama pandemije korona virusa

 • 30
Trazenje posla, amerika

Foto: Pixabay, Shutterstock

Više od šest miliona Amerikanaca (tačnije 6, 6) podnelo je zahtev za dobijanje naknade za nezaposlenost, što je najveći broj ikada u jednoj nedelji, pokazuju podaci američkog Ministarstva za rad.

Ova cifra je gotovo duplirana u odnosu na prošlu nedelju, kada je broj zahteva bio porastao na 3,3 miliona. Objavljene brojke su mnogo veće od predviđanja koje su naveli razni mediji, jer su ekonomisti očekivali da će broj zahteva iznositi oko četiri miliona.

- U sedmici koja se završava 28. marta, to je povećanje za 3.341.000 u odnosu na revidirani nivo prethodne sedmice - navodi se u izjavi američkog Ministarstva rada.

Pre samo tri nedelje, za vrstu državne pomoći jedva da se prijavilo 200.000 osoba, što je bio istorijski najniži broj. Tokom pola veka, od kada se u državi prati evidencija o prijavama za primanje naknade za nezaposlenost, najveći skor podnetih zahteva u jednoj nedelji - bio je ispod 700.000. To je bilo 1982.

Ovo je samo jedan od prvih poražavajućih pokazatelja o ekonomskim posledicama pandemije korona virusa, zbog koje život u SAD zamire brže nego što državna statistika može da isprati.

Video: Mali: Ovo nije pomoć za poslodavce, već za zaposlene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Армаггедон

  Баш сам се потресао

  53
  6

  Podelite komentar

 • mila

  Mi smo ziveli 20 godina na rusevinama socijalozma. Kapitalizmu je trebalo mesec dana da se raspadne. Divno uredjenje...

  45
  2

  Podelite komentar

 • Gogi

  Zatvaraj granice, sad će da navale Ameri da traže posao kod nas!

  44
  8

  Podelite komentar