• 0
 ≫ 

Solidarnost je najvažnija

 ≫ 

Kako bi pružila podršku, kompanija Delez Srbija u prethodnim danima donirala proizvode, kao i sredstva za nabavku medicinske opreme

  • 0
Delez srbija, maxi

Foto: Delhaize

Prepoznavanjem svoje uloge u izazovima koji se nalaze pred nama, zahvaljujući društvenoj odgovornosti velikih kompanija koje sredstva usmeravaju na najpotrebnije, globalna borba protiv pandemije postaje ojačana solidarnošću.

Pandemija virusa COVID-19 zahvatila je ceo svet, na svakom kontinentu svakoga dana uvode se različite mere sa ciljem sprečavanja širenja i ublažavanja posledica virusa. Istovremeno, pred sve nas postavljeni su mnogi izazovi. Pored medicinskih i ekonomskih, o kojima se najviše govori, na ispitu su i odgovornost i solidarnost. Tu veliki zadatak imaju i kompanije i svaki pojedinac.

Kompanija Delez Srbija donirala je Vladi Republike Srbije šest miliona dinara. Od novčanih sredstava namenjenih Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje biće nabavljena neophodna medicinska oprema u borbi protiv virusa COVID-19.

Donacije ovog maloprodajnog lanca stigle su u prethodnim nedeljama i do roditeljske kuće Zvončica, kao i do bolnice u Kikindi, jednom od gradova koji su pogođeni širenjem virusa.

- U ovim trenucima je veoma važno da svi zajedno pokažemo kolektivnu solidarnost. Kao kompanija smo se potrudili da pružimo podršku i na lokalnom nivou, kao i u nabavci medicinske opreme koja će biti na usluzi svim našim građanima - istakla je Milana Jević Gledović, potpredsednica pravnih poslova i zaštite resursa Delez Srbija.

U svim zemljama u kojima posluje, Ahold Delez kao društveno odgovorna kompanija blagovremenim donacijama pomaže svoju zajednicu. Tako je u SAD spremljen paket pomoći u iznosu od 10 miliona dolara za rešavanje hitnih potreba usled pandemije korona virusa. Upravo je Ahold Delez SAD među prvima ponudio posebne sate za kupovinu starijim osobama i ugroženim kategorijama stanovništva.

Velike kompanije, ali i svako od nas deo je zajednice unutar koje svako svojim doprinosom može da promeni stanje stvari. Odgovornost prema sebi postaje i odgovornost prema drugima. Budimo humani. Budimo solidarni. Ostanimo kod kuće.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>