• 1

Infostan: Za reprogram još tri meseca nakon vanrednog stanja, otpisuju se kamate

Javno komunalno preduzeće Infostan produžilo je akciju izmirenja dugova zbog vanrednog stanja

  • 1
Izdavanje stanova, izdavanje stana, kljucevi

Sva pitanja o reprogramu dugovanja, sugrađani mogu poslati na: infostan@infostan.rs / Foto: Shutterstock

Javno komunalno preduzeće Infostan omogućilo je produžetak akcije reprograma duga za sve korisnike koji svoje obaveze nisu izmirivali na vreme.

Odlukom Gradskog veća, a na predlog rukovodstva Infostana, akcija je produžena za još tri meseca, nakon ukidanja vanrednog stanja.

Kako je istaknuto u saopštenju, ovo javno komunalno preduzeće je na taj način izašlo u susret svim zainteresovanim korisnicima koji do sada nisu stigli da zaključe ugovor o priznanju dugovanja i otplati na mesečne rate po najpovoljnijim uslovima, a želeli su to da učine.

- Nakon okončanja vanrednog stanja, korisnici će imati sasvim dovoljno vremena da u periodu od dodatna tri meseca reprogramiraju svoja dugovanja koja su nastala u proteklom periodu - navode iz Infostana.

Korisnicima koji zaključe reprogram duga otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu broj mesečnih rata kao i željeni model otplate preostalog duga.

Dalje navode da se - plaćanjem potraživanja prema gradskom preduzeću u celosti - otpisuje čak i 15 odsto preostalog glavnog duga, za plaćanje "minusa" na tri mesečne rate otpisuje se 12 odsto, za šest rata otpisuje se deset odsto, dok se za 12 rata otpisuje pet odsto.

Sve ove mere donete su da se sugrađanima olakša otplata potraživanja na mesečne rate. Sva pitanja o reprogramu dugovanja sugrađana mogu se uputiti na imejl: infostan@infostan.rs, a korisnicima su na raspolaganju i besplatan telefonski broj 0800/011-018, dostupan svakog radnog dana od 7.30 do 14 časova, i subotom od 8 do 14 časova, kao i broj 011/395-44-20 za pozive iz mobilnih mreža.

Video: Telegraf anketa: Da li biste podigli kredit za opremanje stana!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    3. april 2020 | 21:20

    Niti jedna normalna zemlja nema ovakav način naplate grejanja. Lopovuk. Ukinuti infostan, naplaćivati po potrošnji!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>