• 1
 ≫ 

Naši trgovci znaju kako: Posle bureka kroz šalter i pijace na fejsbuku, imamo i mesaru na točkovima

 ≫ 

Mesara ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje

  • 1
Gramaza, meso, pakovanje, etiketa, estimated sign

Foto: Shutterstock

Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu "zelenu" pijacu.

Mesara Ðera, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je "meseru na točkovima", koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

Kamion je, ustvari, preuređena hladnjača za transport mesa od koje je sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik Danijel Ðerfi rekao je za Tanjug da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija. Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imale tu vrstu trgovine.

Mesara Ðera je kupcima sada omogućila i prodaju preko dostave na kućnu adresu. Prodavnica za kućne ljubimce, Amos, koja se nalazi uz samu pijacu nastavila je prodaju kao i ranije, jer su joj izlog i ulaz okrenuti van pijace, a prodavac kaže da sada dolaze samo oni koji su planirali kupovinu, a ne kupci-prolaznici.

Trgovinu je prilagodio i bajk šop Fristajl koji sada umesto uobičajene trgovine sa pijačne strane, svoje bicikle, opremu za njih, kao i usluge popravke - nudi kroz magacinski ulaz do kojeg se stiže van pijace.

Da je proleće i vreme prodaje zeleniša svedoče još dva prodavca koji su stali na prazan parking i prilaz pijaci, sa bakalukom od krompira, od sveže salate do mladog luka.

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>