• 0

Boing sve teže odgovara na krizu: Posle zamrzavanja zapošljavanja, sad deli otpremnine i otkaze

Izazovni period za avio-kompaniju iz Čikaga se nastavlja...

  • 0
Boing 777, Los Anđeles

Težak period za avio-kompaniju iz Čikaga se nastavlja / Foto: Tviter Matt Hartman

Boing razmatra plan smanjenja radne snage za oko 10 odsto, koji bi mogao da uključi dobrovoljni odlazak uz otpremnine, prevremeno penzionisanje, ali i prisilne otkaze, objavio je Volstrit Žurnal.

Ova kompanija, koja je u krizi još od prošle godine, zapošljava oko 150.000 ljudi. To bi značilo da petnaest hiljada ljudi imaju neizvesnu budućnost što se tiče finansija.

Potencijalno smanjenje radnih mesta, kako se očekuje, u velikoj meri će biti usmereno na komercijalni sektor kompanije, koja je je pod pritiskom zbog krize u globalnoj industriji vazdušnog saobraćaja, navodi američki poslovni dnevnik u tekstu koji prenosi Rojters.

Iz Boinga su odbili da komentarišu ove navode britanske agencije.

Zbog pandemije korona virusa, Boing je obustavio proizvodnju u svojim raznim pogonima, uključujući i fabriku u Južnoj Karolini u kojoj proizvodi model 787.

Prošle nedelje, glavni izvršni direktor Boinga, Dejv Kalhun, najavio je program za dobrovoljni odlazak zaposlenih, upozoravajući da će pandemija imati dugotrajan uticaj na vazduhoplovnu industriju.

Kompanija je ranije zamrzla zapošljavanje i plaćanje prekovremenog rada, osim u određenim ključnim sektorima kako bi štedela gotovinu.

Video: Ambasador Turske: Turska stoji uz Srbiju u ovim teškim trenucima

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>