• 0

Ništa od nacionalizacije i letova barem do 15. maja, ali stiže državna pomoć

Svetske vazduhoplovne kompanije su suočene s najvećom krizom u mirnodopskim uslovima, izazvanom pandemijom korona virusa

  • 0
avion, putnici Svetske vazduhoplovne kompanije su suočene s najvećom krizom u mirnodopskim uslovima / Pixabay.com

Brussels Airlines, podružnica nemačke nacionalne avio-kompanije Lufthanza, dobiće državnu pomoć, izjavio je njen predsednik Etjen Davinjon za belgijski list Libr Belžik, i dodao da je sada konačno utvrđen princip po kojem će koristiti tu pomoć.

Svetske vazduhoplovne kompanije su suočene s najvećom krizom u mirnodopskim uslovima, izazvanom pandemijom korona virusa.

Glavni izvršni direktor Lufthanze, Karsten Špor, najavio je 8. aprila da će kompanija zatražiti državnu pomoć u Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Austriji, gde ima podružnice, a zbog produženog trajanja krize. Dodaje i da je pozitivnog stava, kada je reč o daljem razgovoru.

Davinjon je naveo za Libr Belžik da je vazduhoplovni sektor prepoznat kao strateški za belgijsku privredu, i da nacionalizacija belgijskog prevoznika "ne bi imala smisla".

Brussels Airlines je ranije ove sedmice saopštio da suspenduje letove do 15. maja jer je "tražnja mala ili nikakva", zbog mera ograničenja putovanja koje imaju za cilj suzbijanje širenja virusa Covid-19.

Video: U Beograd sleteo avion iz Kine sa 1,2 miliona maski

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>