• 85

Vučić: Nisam zadovoljan, čekaju da država da pare da bi isplatili minimalac

"Jedna od retkih koja ne namerava da smanjuje plate i penzije"

  • 85
NIŠ VUČIĆ OBRAĆANJE ALEKSANDAR VUČIČ Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država gledati da ubrza mere za pomoć privredi ali i istakao da nije zadovoljan što neki čekaju da im država isplati minimalac da bi oni isplatili radnicima plate.

Prema njegovim rečima, gledaće da što pre isplate minimalac, da izbegnu neodgovornost nekih privatnika, kako bi ljudi mogli da prežive.

- Srbija je jedna od retkih koja ne namerava da smanjuje plate i penzije. Povećali smo plate zdravstvenim radnicma, tako da sada sa 65.000 od pre par godina, imamo osnovnu platu od 105.000 za lekare načelnike od aprila, za medicinske sestre imamo povećanje sa 33.000 na 60.0000 dinara - rekao je on.

Vučić je pozdravio dogovor koji su postigli ministri finansija EU o ekonomskom odgovoru na koronavirus, jer je za Srbiju važno podizanje ekonomije Evropske unije.

- Sa Evropskom unijom imamo 67 odsto ukupne trgovinske razmene, svaka mera koju donesu znači i nama iako nismo direktno uključeni u deljenje tog kolača - rekao je Vučić.

On je naveo da nezaposlenost u Srbiji raste sporije nego u svim drugim zemljama.

Video: Vučič: Do 20.aprila se rešava naša sudbina sa ovim virusom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    10. april 2020 | 13:10

    Hocu drzavni posao da me Bog vidi, dosta sam se raspadala ko privatnik i kozu ste mi odrali sa nametima HOCU DRZAVNI POSAO da nista ne radim i imam platu!!! Dajem glas za drzavni posao

  • Roki

    10. april 2020 | 14:57

    Znači plan je bio da država obeća minimalac,poslodavci da ga isplate i da onda čekaju?!

  • Nesa CZ

    10. april 2020 | 15:05

    Gospodine predsedniče, ja svojim radnicima isplaćujem i sada redovno plate... Ali da li ste se možda pitali da li svi privatnici imaju da isplate plate...ja sada trošim zalihe, a kada to ode, onda ako mi banka neda kredit da obnovim zalihe, onda radnike šaljem kod Vas... Pre 10 dana sam podbeo zahtev za dozvolu kretanja /bavim se keteringom, hranim građevinske firme koje rade i subotom i nedeljom/, apsolutno nikakav odgovor nisam dobio, a mnogi keterinzi normalno rade... Ja verujem u Vaše poštenje, ali u poštenje svih vaših saradnika baš i ne verujem...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>