Sve o odmoru u vanrednom stanju: Ima li šef pravo da vas šalje i naš savet - kako da ga provedete

Sme li poslodavac da vas pošalje na odmor iako se vama ne ide? Koliku platu možete da očekujete, i šta zaboga, da radite na "prinudnom" odmoru?

Komentari

 • MARINA

  Zasto majke sa malom decom ne posalju na prinudan odmor gde je placeno 60% ili bar minimalac? tako bi i firma ustedila, a i ne bismo potrosili odmor kod kuce zatvoreni.

  0
  0

  Podelite komentar

 • Dijabetičar

  Radim u jednoj stranoj pivskoj kompaniji. Od kad je počelo vanredno stanje, nisam išao na posao zbog rizika od zaraze. A i taj sektor gde radim je zatvoren do daljnjeg. Obavestili su me da MORAM da koristim 10 dana od novog godišnjeg odmora. Pošto smo stari morali da iskoristimo do 31.12.2019. Ako potraje i u maju mesecu, i tada MORAM još 10 da iskoristim!?

  5
  1

  Podelite komentar

 • Šone

  U Nemačkoj, 5 dana prinudnog odmora, i ako radimo od kuće. 7 dana planiranog odmora, na koji sada naravno ne mogu da putujem, ipak ću na žalost morati da koristim i neću moći da pomeram , da ne bi ostao do kraja godine.

  8
  2

  Podelite komentar

 • Gorica VA

  Ja bi da potam samo dali gorenje u Valjevu ima pravo da radnike u vadrednom stanju pozove sutra na posao da rade do cetvrtka nakon cega ce imati slobodno za praznike, znaci pozivaju na 4 dana da se zaraza jos prosiri i ko im to daje za pravo kad dobro znamo sta se u Valjevu desava sa brojem zarazenih , preminulih itd. E zbog toga ce mo cuti i kad prodju ove dve nedelje jos samo dve a nakon toga opet jos samo dve i tako u nedogled.

  14
  3

  Podelite komentar

 • Bitno je

  Ako ne mogu da iskoristim godisnji do kraja Juna jer nema ko da zameni,pa hocu da ga iskoristim u Avgustu za vreme remonta,da li stari godisnji propada i skida mi se sa novog?

  3
  1

  Podelite komentar

  • Nina

   @Bitno je

   Stari godisnji odmor moras iskoristiti do kraja juna, u suprotnom on propada, tj. od prvog jula mozes koristiti samo tekuci god odmor. Ako je privatna firma u pitanju, onda mogu da ti omoguce da koristis i stari odmor posle juna, ako je poslodavac voljan to da ucini, tj ne postoje sankcije za poslodavca ako zaposlenom omoguci da stari odmor iskoristi kasnije. Ne sankcionisu se veca prava za zaposlene, vec samo ako poslodavac ta prava zaposlenom uskrati. Pozz

   0
   1

   Podelite komentar

 • Ja

  Znači sponzoruša

  4
  1

  Podelite komentar

 • Tamara

  Poslodavci mogu da rade sta hoce.. Ko jos pita radnika.. A sta cemo kada nas samo posalju kuci bez objasnjenja.. Nije ni godisnji ni prinudni a nema ni plate.. Pritom posla ima i nema potrebe da se sedi kod kuce

  23
  6

  Podelite komentar

  • Đorđe T.

   @Tamara

   Hteli ste “ Demokratiju “ ,da budemo “ Svet” .

   5
   0

   Podelite komentar

 • Milan

  Imam ideju, da prestanete da dajete ideje kada vas niko ne pita! Idite Vi na godisnji odmor za vreme vanrednog stanja. Bice nam svima bolje!

  60
  1

  Podelite komentar

 • Jedna plavuša

  Ja spavkam sa šefom kad me doveze kući majci kažem da je taxi, tako da ne brinem ni za posao ni za platu

  43
  2

  Podelite komentar

  • Dunja

   @Jedna plavuša

   Jel si se vratila sa Malte Ikice ?

   20
   0

   Podelite komentar

  • Pera

   @Jedna plavuša

   A kada padne noc sef postaje vulkanizer,prvo te demontiram a onda pumpam.

   16
   1

   Podelite komentar

Google preporuke