• 10

Iskoristili zabranu kretanja i asfaltirali most u Ćupriji, star 100 godina

Zbog velike frekvencije saobraćaj na mostu je bila neizvodljiva rekonstrukcija

 • 10
JAGODINA MERE POLICIJSKI CAS

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Lokalne vlasti Ćuprije iskoristile su produženi policijski sat uveden u cilju sprečavanja širenja korona virusa, od petka u 17 sati do ponedeljka u pet, i asfaltirali kolovoz na mostu preko Velike Morave, na državnom putu Jagodina - Ćuprija - Paraćin.

Reč je o gvozdenom mostu, na ulazu u Ćupriji iz pravca Jagodine, starom više od 100 godina, a koji je veoma frekventan i nije trpeo dužu obustavu saobraćaja da bi se kompletno uradio, već su samo sanirane rupe na asfaltu, objašnjavaju u opštini.

- Iskoristili smo zabranu kretanja građana od petka do ponedeljka i u dogovoru sa Javnim preuzećem ''Putevi Srbija'' i Preduzećem za puteve ''Kragujevac'', u čijoj je nadleznosti održavanje mosta, da most presvučemo asfaltom od bankine do bankine - rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

-Zbog velike frekvencije saobraćaj na mostu je bila neizvodljiva rekonstrukcija drugim danima i iskoristili smo ovu situaciju, produžene zabrane kretanja, da napokon saniramo ceo most, prilaze mostu sa obe strane i da ojačcamo konstrukciju na tačkama gde je popustila - dodao je Eerić.

Most je nedavno dobio novu rasvetu.

Ćuprija ima u planu izgranju novog mosta preko Velike Morave, nizvodno od ovoga, koji će znatno rasteretiti i ubrzati saobraćaj na ovoj deonici puta. Ovaj most će ostati za pešake i biti turistička atrakcije Ćuprije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Baki

  Svaka čast. Samo pohvala☺

  7
  3

  Podelite komentar

 • marko

  Ne razumem ove ironicne komentare.Pa ljudi napravili nesto dobroga i to treba vrednovati ili je to kod nas u Srbiji greh

  24
  2

  Podelite komentar

 • Pa

  A u Svilajncu neka ga jos 100 pa ga sanirajte..... Tugo moja

  6
  7

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke