• 3
 ≫ 

Korona ušla u najveću fabriku za preradu mesa u SAD, zalihe na izmaku

 ≫ 

Upozorava se na moguću nestašicu svinjskih prerađevina jer su zalihe na izmaku

  • 3
meso Foto: Pixabay

Kompanija Smitfild Fuds, vodeći svetski prerađivač svinjskog mesa, saopštila je da će zatvoriti fabriku u SAD na neodređeno vreme zbog naglog širenja korona virusa među zaposlenima.

U saopštenju Smitfilda se upozorava na moguću nestašicu svinjskih prerađevina jer su zalihe na izmaku, pošto obustava rada u klanicama izaziva poremećaj u američkom lancu snabdevanja hranom, smanjuje dostupnost mesa u prodavnicama i stočare ostavlja bez prodajnih mesta za stoku.

Kako izveštava Rojters, Smitfild je produžio obustavu rada u pogonu Sijuks Fols, u Južnoj Dakoti, nakon što je prvobitno najavio da će privremeno zatvoriti fanriku radi dezinfekcije prostora.

Taj pogon je jedan od najvećih za preradu svinjskog mesa u SAD, koji učestvuje sa 4,0 do 5,0 odsto u ukupnoj američkoj proizvodnji svinjskog mesa, navodi se u saopštenju kompanije.

Guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, izjavila je u subotu da je 238 zaposlenih u Smitfildu zaraženo koronavirusom, što čini 55 posto od ukupnog broja slučajeva u toj državi.

Noemova i gradonačelnik Sijuks Folsa su preporučili kompaniji da zatvori fabriku, koja broji oko 3.700 radnika, najmanje na dve nedelje.

Video: Masovna grobnica u Njujorku pokazuje užas korona virusa u kojem se nalazi Amerika

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    13. april 2020 | 13:28

    Adio hamburgeri 😂😂😂

  • Pavle

    13. april 2020 | 14:38

    U Njujorku je pravi genocid izvrsen. Treba poslati pod hitno finske patologe tamo kao i onog mulca Vokera Vilijama da proglasi genocid

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>