• 4

Stanje na bankomatima: Dižemo oko 16.000 dinara, a evo koliko ih je tačno u funkciji

Povećan broj transakcija

  • 4
Kreditna kartica, podizanje novca sa bankomata

Foto: Shutterstock

Građani su tokom prethodnih dana na bankomatima u Srbiji prosečno podizali oko 16. 504 dinara, pokazuju podaci iz dnevnog pregleda transakcija na bankomatima u zemlji, koji priprema Udruženje finansijskih institucija Privredne komore Srbije (PKS).

Od ukupno 2, 915 bankomata, juče je van funkcije bilo 99, navodi se u analizi.

Kada je reč o količini novca u bankomatima na jučerašnji dan, prosečno stanje gotovine je iznosilo 4. 274, 939 dinara, a prosečna vrednost transakcije je bila 16.504 dinara.

Takođe, kako se navodi, po jednom bankomatu na jučerašnji dan bilo je 113 transakcija.

 
 
 
View this post on Instagram

▶️▶️ da vidite dnevni pregled transakcija na bankomatima Srbije za 13. april 2020. koji priprema Udruženje za finansijske institucije PKS.⠀ ⠀ ⠀ #covid19 #covid19srbija #bankomati #transakcije #srbija #vanrednostanje #privrednakomorasrbije⠀

A post shared by Privredna komora Srbije (@privredna_komora_srbije) on

Na sajtu NBS link za pitanja građana, mere u vezi korone...

Dodadno, Narodna banka Srbije objavila je na svom sajtu posebnu sekciju na kojoj se nalaze sve mere i uputstva za privredu i građane iz nadležnosti Centralne banke, kao i link putem kojeg građani mogu da postave pitanja u vezi isplate penzija, moratorijuma na otplatu kredita...

- U ovom delu internet prezentacije dajemo pregled mera i aktivnosti Narodne banke Srbije s ciljem podrške građanima i ekonomiji u uslovima pandemije korona virusa - navodi se na sajtu NBS.

Na listi se nalaze mere monetarne politike, objašnjenja u vezi moratorijuma, odnosno zastoja u otplati obaveza, instrukcije i preporuke NBS, link putem kojeg je moguće postaviti pitanja, analize svetskog finansijskog tržišta...

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOSMI73

    Blago onom ko ima sta da podigne!

  • L

    Preko neophodna bolja organizovanost banaka I posta jer cekanje dugotrajno stvara rizik.Posta uvela da Mora na ovlascenju kopija sa licnim podacima za lica koja podizu novac za penzionere,ali gde iskopirati Kada to poste ne zeli. Primecujem da dobar deo zaoposlenih ne nosi maske kao da pustaju ljude bez maski u zatvoren prostor.Kome onda apeli da se stitimo.

  • nena

    moras nesto i podici,popravke moras platiti gotovinom jer majstori ne primaju kartice bar za sada.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke