• 1

I bankomati trpe: Podizali smo 56 puta po 14.287 dinara, samo na jednom mestu

Manji broj transakcija

  • 1
Kreditna kartica, podizanje novca sa bankomata

Foto: Shutterstock

Građani su tokom jučerašnjeg dana na bankomatima u Srbiji prosečno podizali oko 14. 287 dinara, pokazuju podaci iz dnevnog pregleda transakcija na bankomatima u zemlji, koji priprema Udruženje finansijskih institucija Privredne komore Srbije (PKS).

Od ukupno 3.014 bankomata, juče je van funkcije bilo 79, navodi se u analizi.

Kada je reč o količini novca u bankomatima na jučerašnji dan, prosečno stanje gotovine je iznosilo 4. 465, 397 dinara, a prosečna vrednost transakcije je bila 14.287 dinara.

Takođe, kako se navodi, po jednom bankomatu na jučerašnji dan bilo je 56 transakcija.

bankomati

Foto: Printscreen

U odnosu na prethodni dan ukupan iznos transakcija je za 10% manji, što je posledica manjeg broja transakcija, dok je iznos prosečne transakcije ostao na sličnom nivou.

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    Bezobrazluk i bahatost naših banaka! Iako imam daleko veći priliv, dozvoljeno na bankomatu je bilo samo 30.000! Kada sam zvala da pitam zašto, rečeno mi je "zbog broja novčanica u bankomatu"! Znači, nas sa većim primanjima kažnjavaju da moramo više puta da dolazimo!... Ali, proći će i ovo, a Direktna banka me više neće videti...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke