• 0

Firme koje konkurišu iz inostranstva: Potvrda za tendersku dokumentaciju privremeno ide preko PKS

Izdavanje potvrda će uskoro biti dostupno preko portala eUprave

  • 0
učenje studiranje na daljinu, online nastava, devojka, racunar, laptop, rad od kuće Izdavanje potvrda će uskoro biti dostupno preko portala eUprave / Foto: Shutterstock

Firme koje konkurišu na tenderima u inostranstvu mogu preko Privredne komore Srbije da obezbede potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova da ovlašćeno lice, predstavnik kompanije, nije osuđivano i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Ovo je privremeno rešenje u dogovoru sa MUP-om, kako bi se, u uslovima krize izazvane pandemijom virusa Covid-19, prevazišli izazovi i zastoj u izdavanju potvrda – izvoda iz kaznene evidencije za ovlašćena lica, koji su deo tenderske dokumentacije.

Na inicijativu Privredne komore Srbije i u saradnji sa MUP-om, izdavanje potvrde za kompanije koje konkurišu na tenderima u inostranstvu uskoro će biti dostupno i preko portala eUprave, što će znatno olakšati i ubrzati proces pribavljanja ove vrste dokumenta. Kontakt: aleksandra.skendzic@pks.rs.

Video: Čadež: Više od 5.000 radnika vraćeno na posao,120 novozaposlenih

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>