• 3

Da li bi Italija stala na noge kada bi svi ovako? Otkazali odmor, ali se odrekli depozita od 300 €

Pismo bračnog para iz Nemačke podelio je hotelijer s juga Sardinije...

  • 3
Sardinija Viva Travel

Sardinija / Foto: Promo/Viva Travel

Par nemačkih turista otkazao je odmor u Italiji, u junu, ali su odlučili da ostave depozit od 300 evra, iako su imali pravo na povraćaj novca. Svoj gest su objasnili kao "pokazivanje solidarnosti sa Italijom".

- Mislimo da ćete imate finansijskih problema zbog pandemije, ako turisti ne dođu. Zbog toga želimo da se odreknemo već uplaćenog novca - kaže ovaj bračni par.

"Žao nam je što imate mnogo smrti u Italiji. Želimo vam dobro zdravlje. Stidimo se zato što Nemačka ne želi da vam pomogne evroobveznicama i nadamo se da će naši političari uskoro promeniti mišljenje", napisali su u pismu koje je objavio hotelijer s juga Sardinije.

Kako dalje navode, oni su stariji ljudi i za njih bi ovo putovanje bilo rizično. "Videli smo vaš hotel na internetu i dopao nam se. Nadamo se da ćemo se videti sledeće godine, ako to bude moguće", stoji na kraju pisma.

Video: Pomoću štapa i kanapa: Fenomenalne komšije nazdravljaju u vreme epidemije korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putnik

    A kako oni imaju pravo na povraćaj novca,a mi ne? Nama će izgleda uzeti sve da bismo potpomogli nečiju ekonomiju.

  • Desperado

    I da se niste odrekli, ne bi imali da vam vrate. Bolje je sto ste oprostili!

  • plavi safir

    U Nemačkoj se apeluje na ljude koji su već uplatili letovanje i moraju da ga otkažu, da ostave agenciji njihov procenat kako bi male agencije mogle da se izvuku.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke