• 0

Vuhan oživljava, ali s oprezom: Masovno testiranje pre povratka na radna mesta

Radnici iz oblasti negovateljstva, obrazovanja, bezbednosti i drugih sektora, u kojima postoji velika izloženost javnosti, pre odlaska iz grada moraju da prođu test na nukleinsku kiselinu

  • 0
Vuhan Kina koronavirus

Stanovnici Vuhana / Foto: Tanjug/AP

Kineske vlasti danas su izdale naredbu prema kojoj će svi radnici, čiji su poslovi vezani za pojedine uslužne delatnosti, morati da budu podvrgnuti testiranju na korona virus ako žele da napuste Vuhan.

Naredba je izdata posle ukidanja 70-dnevnog karantina, kojim je praktično okončana epidemija Covid-19 u tom gradu, gde je krajem prošle godine i počela.

Radnici iz oblasti negovateljstva, obrazovanja, bezbednosti i drugih sektora, u kojima postoji velika izloženost javnosti, pre odlaska iz grada moraju da prođu test na nukleinsku kiselinu, stoji u naredbi kineske nacionalne komisije za zdravstvo.

Kako navodi Rojters, troškove testiranja ovih radnika snosiće vlasti provincije Hubej, čiji je Vuhan glavni grad, a zaposleni u drugim sektorima pozvani su da se pre napuštanja grada dobrovoljno podvrgnu testiranju.

Restriktivne mere uvedene zbog korona virusa postepeno se ublažavaju, pa svi koji su stigli u Vuhan pre kineske Nove godine, kada je u epidemija tamo kulminirala, sada mogu da se vrate kući.

Da bi mogli da se vrate na posao, u roku od sedam dana po dolasku moraju da podnesu dokaz da su bili negativni na testu na korona virus, i da su dobrog zdravstvenog stanja, dok će svi drugi morati u dvonedeljni karantin.

Mnoge kompanije u Vuhanu već su zatražile od svojih zaposlenih da se testiraju na korona virus da bi mogli da se vrate na radna mesta.

Video: Kineska državna televizija emitovala spot podrške Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke