• 0

Posle zatvaranja fabrika i preusmerenja proizvodnje, Ford emitovao dug od 8 milijardi dolara

Tražnja investitora za Fordovim paketom od tri serije dužničkih hartija dostigla je oko 40 milijardi dolara

  • 0
Ford Focus EcoBoost ST Tražnja investitora za Fordovim paketom od tri serije dužničkih hartija dostigla je oko 40 milijardi dolara / Foto: Aleksandar Savin/TopSpeed

Kompanija Ford je prikupila više od 8 milijardi dolara od ulagača u korporativne dužničke hartije kako bi poduprla svoje rezerve gotovine, pošto je u prvom kvartalu, prema procenama, pretrpela gubitak od oko dve milijarde dolara zbog pandemije korona virusa.

Kompanija sa sedištem u Dirbornu (Mičigen), koja je u martu izgubila investicioni rejting, prikupila je nova sredstva ponudom tri serije obveznica, prema podnesku dostavljenom američkom regulatornom telu.

Investitori kažu da je Fordu "išla na ruku" prošlonedeljna mera Federalnih rezervi da podrži ponudu dužničkih hartija kompanija koje su izgubile investicioni kreditni rejting, nakon što se ubrzala kriza Covid-19 u Sjedinjenim Državama.

U okruženju u kojem su kamatne stope na štednju blizu nula odsto, Ford će na nove dužničke hartije od vrednosti plaćati investitorima kamatu između 8,50 i 9,625 procenata.

Tražnja investitora za Fordovim paketom od tri serije dužničkih hartija dostigla je oko 40 milijardi dolara, rekao je Rojtersu izvor upoznat sa materijom.

Ford je ranije povukao više od 15 milijardi dolara iz revolving kreditnih linija kako bi prevazišao problem s pandemijom, zbog koje je bio primoran da zatvori fabrike u Severnoj Americi i Evropi.

Video: Ovo će biti najskuplje prodat automobil ikada, a vozio ga je najveći mačo u istoriji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>