• 0
 ≫ 

Bili ste u samoizolaciji a treba da se vratite na posao: Dr Kon je objasnio ko vam izdaje potvrdu

 ≫ 

Korona virus je, prema najnovijim podacima, potvrđen kod ukupno 5.994 osoba, a u našoj zemlji je odneo 117 života

  • 0

Epidemiolog Predrag Kon objasnio je na današnjoj konferenciji za novinare ko izdaje potvrde onima koji treba da se vrate na posao, a nakon izolacije zbog kontakta sa zaraženom osobom od korona virusa ili zbog povratka sa putovanja.

- Kada se radi o osobama koje su bile u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom, to je pravno regulisano tako da onaj ko je sprovodio zdravstveni nadzor a to su Zavodi za javno zdravlje, izdaju potvrdu da je izolacija sprovedena.  Kada je reč o samoizolaciji zbog putovanja u inostranstvo, tada je moguće da se ti putnici nisu ni javili nadležnom Zavodu za javno zdravlje, te ako je policija kontrolisala tu izolaciju, onda ona treba da izda potvrdu - objasnio je dr Kon.

On je dodao i da putnici iz međunarodnog saobraćaja dobijaju rešenje sanitarne inspekcije o zdravstvenom nadzoru a u tom slučaju ona traje 28 dana.

Korona virus je, prema najnovijim podacima, potvrđen kod ukupno 5.994 osoba, a u našoj zemlji je odneo 117 života.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Novih sedam smrtnih slučajeva od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>