• 0
 ≫ 

"Otpisali su zlato kao beskorisno, a sada ga smatraju najvrednijom imovinom"

 ≫ 

Maks Kajzer komentariše stav uglednih bankara i ulagača o zlatu, koji se drastično promenio zbog pandemije

  • 0
Zlato, zlatne poluge Zlato sija jače nego ikad / Foto: Shutterstock

Kako smo nedavno pisali, Banka Amerike predviđa da će sjaj zlata tek da se istakneNakon procena analitičara da bi ovaj plemeniti metal u narednih godinu i po dana mogao da košta čak 3.000 dolara po unci, bivši trgovac akcijama na Vol Stritu - Maks Kajzer komentarisao je trenutnu situaciju za Russia Today.

- Ironično je to što je zlato bilo otpisano od strane mnogih top ekonomista i investitora, a isti ti ga sada smatraju "imovinom", kako cene zlata rastu zbog pandemije - kaže on.

Prema rečima Kajzera, "ugledni bankari i ulagači su godinama unazad govorili kako je nekolateralni papirni novac sjajan, jer možete da štampate bilione bez posledica". Verovali su da zlato služi samo tome da stoji u sefu.

- Sada kada je stvorena crna rupa dugova zbog bezgranično štampanog novca, koja počinje da "jede" BDP, oni "plaču zlatu" u kojem vide izlaz iz loše situacije - smatra Kajzer. Dalje navodi da su negativne cene nafte, koja je pala na 0 dolara, direktna posledica "neproverenog štampanja para bez limita".

Maks Kajzer naglašava i sledeće: "Dok je zlato hiljadama godina uspevalo da zadrži svoju kupovnu moć, svaka papirna šema koja je nastajala - vremenom je potpuno nestala ili je izgubila veliki deo kupovne moći".

Ipak, kako je sada sve teže naći zlato na tržištu, on veruje da će se mnogi u potrazi za "sigurnom lukom" - okrenuti bitkoinu.

Video: Hrvatska nema ni grama a Srbija je krcata metalom zbog koga se i dalje vode bitke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>