• 34

Bil Gejts savetuje: Jedini način da se vratimo normalu i 6 tačaka koje bi morale da se poštuju

Sposobnost nekih delova SAD da bezbedno i efikasno počnu da ukidaju ograničenja uvedena radi suzbijanja koronavirusa zavisiće od sposobnosti zemalja da pojačano testiraju i prate nove slučajeve virusa, izjavio je Bil Gejts

  • 34
Bill Gates, Bil Gejts

Foto: Guliver/Getty Images/Lintao Zhang

Milijarder, inovator i filantrop Bil Gejts kaže da će se ekonomija SAD sigurno ponovo otvoriti, ali da su potrebna testiranja, testiranja i testiranja,

Osnivač Majkrosofta kaže da postoji jedan ključ za sigurno ponovno otvaranje američke ekonomije, a to je, ponavlja, testiranje. Naveo je da SAD moraju biti pametne kada je reč o ​​ponovnom otvaranju kako pandemija korona virusa opada, i da bi funkcionisalo, zemlja mora da oštro poveća svoje kapacitete za testiranje.

Gejts je upozorio da područja koja do sada nisu imala velike kroze i dalje su u opasnosti, a drugi talas izbijanja ostaje moguć ako se države ponovo otvore prerano i ukoliko se putovanja nastave.

Gejts je naglasio potrebu da se ekonomija reotvori u fazama, pri čemu će se najpre otvoriti najvažnija preduzeća, zajedno sa strogim merama bezbednosti, masovnim testiranjem i smanjenjem kontakata kako bi se sprečila bilo kakva nova zaraza.

- Ono što ne znamo je, ako se malo vratimo na normalu, koje su to aktivnosti koje stvaraju rizik od oporavka - pita se.

Gejts je takođe ukazao da bi vakcina mogla biti dostupna tek za dve godine. U međuvremenu, dok se neke države delimično ponovo otvaraju ili smišljaju smernice za nastavak poslovanja, dr. Debora Birk, koordinatorka grupe Bele kuće, rekla je da je zabrinuta za neke države što se ponovo otvaraju prebrzo i upozorile su da će „socijalno distanciranje biti sa nama tokom leta da bismo zaista osigurali da se zaštitimo“.

Šest ključnih tačaka koje Bil Gejts predlaže

 

korona virus, koronavirus, kolaps, bankrot, cena,  grafikon pada, novac

Foto: Shutterstock

Upozorenje

Samo zato što neke oblasti žele da se ponovo otvore jer su doživele relativno manje epidemije, ne znači da nisu u riziku. Mnogi su zabrinuti da bi prerano otvaranje moglo da dovede do drugog talasa infekcija.

Faze

Biće neophodno kritičko razmišljanje o tome koji elementi društva su najvažniji da bi se vratili na posao, primenom mera zaštite.

Zašto je primetan skok broja obolelih

“Ono što ne znamo je ako se budemo vratili u normalu, koje aktivnosti stvraju rizik od ponovnog rasta slučajeva”, rekao je Gejts.

Pojačano testiranje

“Moramo da uspostavimo vrlo gust režim tesitanja kako bismo vrlo brzo otkrili da li se vraća ekponencijalni rast. Ako se to dogodi, moramo da razumemo koje aktivnosti su do toga dovele”, rekao je.

Planiranje ponovnog otvaranja

Države bi trebalo da se usredsrede na velike vrednosti pojedinih segmenata ekonomije, poput škola, proizvodnje, građevine i trebalo bi da osmisle kako da se te aktivnosti obavljaju pod maskama i uz socijalno distanciranje.

Nastavak praćenja

Nakon što se neke škole i kompanije vrate na posao, zajednice bi trebalo da nastave da prate efekte aktivnosti na stopu zaraze.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Cimandante

    27. april 2020 | 18:01

    I pod tackom 7. kao najbitnije, potrebno je tebe, Sorosa i sve ostale globaliste staviti iza resetaka

  • Ivan

    27. april 2020 | 17:48

    Testiraće tebe Tramp samo polako...

  • Pp

    27. april 2020 | 16:43

    Samo ti zlotvore ćuti i drži se bolje kompjutera.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>