• 0

Dan posle: Već sada nije kao u februaru i što pre to menadžeri i zaposleni shvate, biće bolje za sve

"Menadžeri imaju sada vrlo važnu ulogu, ako mogu reći i ključnu za očuvanje kompanija"

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo. Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telergaf.rs

Pitali smo Jelenu Bulatović, izvršnu direktorku Srpske Asocijacije menadžera, kuda i kako posle korone?

Jelena Bulatović, SAM

Foto: Nebojša Babić

- Dan posle je već tu. Već sada nije isto kao krajem februara i što pre to menadžeri i zaposleni shvate, to će biti bolje za sve nas. Na drugačiji način komuniciramo, planiramo na dnevnom nivou, fleksibilniji smo u našem poslovanju. Sve što smo mogli da digitalizujemo i stavimo online, urađeno je i ovde nas je kriza „gurnula“ da u to uđemo. Ono što je vrlo važno je što su se naši kupci i klijenti promenili. Bitna im je zdravstvena sigurnost i čistoća više nego pre – to je nešto o čemu treba da misle svi koji su u HoReCa industriji, prodavnicama hrane, ali i svi drugi.

Takođe, ne verujem da će se tako lako odlučivati za impulsivne kupovine, više će se vrednovati empatija kompanija prema ljudima i briga o okolini neke druge stvari. Moramo već sada planiramo kako ćemo prilagoditi svoje poslovanje i gde možemo da poentiramo. Na kraju, moramo sada kako zemlja da iskoristimo ono u čemu smo dobri: kreativnost i inovativnost naših ljudi i da to multiplikujemo.

A o čemu to menadžeri kompanija koje posluju u Srbiji razmišljaju ovih dana, čitajte u posebnom tekstu OVDE.

Video: Šta poslodavci da rade sada kada se radnici vraćaju na posao

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke