• 55
 ≫ 

Vučić: Dobro stojimo, imaćemo rast uprkos epidemiji

 ≫ 

To znači da ćemo godinu završiti sa plus jedan, a ne sa minus tri - rekao je predsednik Srbije

  • 55

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da Srbija, uprkos posledicama epidemije Covid-19, ekonomski dobro stoji, te ponavlja procenu da će i ovu godinu naša zemlja završiti sa pozitivnim privrednom rastom od plus jedan, umesto predviđenog minusa.

- Dobro stojimo. Naša procena je da ćemo prvi kvartal završiti sa plus 5,1, a drugi sa plus 1,1 do 1,3, dok će treći, zbog visoke baze od prošle godine, biti u minusu od 0,3 do 0,2 odsto. Za četvrti kvartal predviđamo minus od 0,9 odsto. To znači da ćemo godinu završiti sa plus jedan, a ne sa minus tri. Time ćemo biti ubedljivo najbolji u Evropi - rekao je predsednik Vučić za Tanjug.

Kaže da je namera da se dodatno ojača saradnja u regionu, te da postoje neke stvari koje planiramo da radimo u regionu, gde Srbija želi da osnaži prisustvo svojih kompanija. Podsetio je da se u Evropi sve zemlje suočavaju sa teškom situacijom, navodeći kao primer Nemačku, gde su građani protestovali zbog mera ograničenja i sukobili se sa policijom.

- U našim prodavnicima niste mogli da vidite pogođenost Covidom-19, sve je moglo da se nađe, niti je bilo gužvi, nereda, nestašica. Po objektivnim kriterijumima, brojevima koje priznaju i međunarodne institucije, bićemo najblji u Evropi - naglasio je Vučić.

Dodao je i da sve to govori na osnovu realnih pokazatelja.

- Ispostaviće se da će Srbija, kada se sabere rast od 2018. do 2020. godine, biti broj 1 po kumulativnom rastu u Evropi - kaže Vučić, i dalje navodi "da ćemo zemlje iz regiona, koje su bile ispred nas po visini BDP-a prestići, kako stvari sada stoje, za četiri godine".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>