• 0

Loš početak godine za Fijat Krajsler: Kraći su za 1,7 milijardi evra

Prihodi im ove godine potonuli za 16 odsto, ali uprkos krizi, nisu promenjeni uslovi spajanja s francuskom firmom PSA Pežo

  • 0
Reno Fijat znak

Fijat Krajsler / Foto: Shutterstock

Kompanija Fijat Krajsler prijavila je danas da je u prvom tromesečju zabeležila gubitak od 1,7 milijardi evra, usled oštrog pada prodaje kola zbog posledica pandemije. Navela je da će uticaj krize na poslovanje u drugom tromesečju biti još oštriji.

Ovaj italijansko-američki konglomerat proizvođača automobila povukao je prognoze o godišnjim zaradama zbog teškog poremećaja na tržištu. Direktor kompanije, Majk Menli, rekao je da uprkos krizi nisu promenjeni uslovi spajanja s francuskom firmom PSA Pežo i da cilj ostaje da ono bude završeno do kraja 2020. ili početkom sledeće godine.

Za razliku od gubitaka u ovogodišnjem prvom tromesečju, Fijat Krajsler automobili zaradili su 619 miliona evra u istom periodu 2019. godine. Prihodi su ove godine potonuli za 16 odsto, na 20,5 milijardi evra, pošto je isporuka vozila u svetu opala za 21 odsto, na 818.000 vozila.

Profit je ostvaren jedino u Severnoj Americi, gde su fabrike bile zatvorene svega nedelju dana u prvom tromesečju.

Video: Ako neko nema masku vozač zaustavlja autobus i zove komunalnu policiju

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>