• 8

Apel da poslodavci naruče kartice za svoje radnike. Ako ih kupuju, bez ovog papira nema vožnje

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dostavlja na uvid javnosti obrazac svoje potvrde

  • 8
Potvrda prevoz Foto: MINRZS / ATA Images

Gradski prevoz u Beogradu i Nišu startuje 8. maja, a za početak njega će moći da koriste samo zaposlena lica. U Beogradu se status zaposlenog dokazuje korišćenjem karte za zaposlene, ali radnici će moći da kupuju i vremenske karte, samo što će u tom slučaju morati sa sobom da nose i potvrdu da su radno agnažovani.

Radi bolje informisanosti javnosti u vezi sa izgledom obrasca potvrde koju je potrebno da poslodavci izdaju zaposlenima ili radno angažovanim licima, u svrhu korišćenja javnog gradskog prevoza, nakon ukidanja vanrednog stanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dostavlja na uvid javnosti obrazac svoje potvrde.

Potvrda treba da sadrži: naziv i sedište poslodavca, datum donošenja potvrde, pravni osnov, ime i prezime zaposlenog ili radno angažovanog, te da se izdaje u svrhu korišćenja gradskog i prigradskog prevoza u cilju dolaska i odlaska sa rada, korišćenja usluga vrtića, predškolskih ustanova i produženog boravka u vaspitno-obrazovnim ustanovama, kao i potpis ovlašćenog lica.

Potvrda prevoz Printskrin: MINRZS

Kako je ranije najavljeno, putnici že u Beogradu moći da se voze sa ovom potvrdom ako imaju vremensku kartu za jedan tri ili pet dana. Međutim, za one koji poseduju personalizovane kartice za zaposlene, potvrda neće biti potrebna.

Izbeći gužve na šalterima

Kako bi se smanjile gužve na ponovo otvorenim prodajnim mestima BusPlusa, ali i na najbrži način došlo mesečnih personalizovanih kartica za zaposlene, važno je da se one naručuju preko poslodavaca, poručuju iz Apeksa.

Sva pravna lica, odnosno, poslodavaci imaju mogućnost da poruče kartice direktno, online, preko BusPlus sajta. Za sprovođenje grupne izrade kartica za zaposlene važni su sledeći koraci:

Ukoliko pravno lice nije registrovano u sistemu BusPlus-a, potrebno je da se registruje preko linka . Nakon registracije dobijaju se sve neophodne informacije, a za dodatna pitanja na raspolaganju su agenti u Korisničkom centru na telefone: 011/7-155-177, 011/7-155-179

- Apelujemo na poslodavce da na ovaj način obezbede mesečne karte za svoje zaposlene, jer je ovo najbrži i najefikasniji način, a pri tome se poštuju sve neophodne mere zaštite i bezbednosti zdravlja naših sugrađana - kažu u Apeksu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    6. maj 2020 | 19:00

    Zasto ucenjujete,kako vas nije sramota.Ako grad beograd ne reaguje neka reaguje drzava,I spreci pljacku I bezakonje.

  • Zoran

    6. maj 2020 | 19:34

    Ukinuli ste ostalim gradjanima slobodu kretanja javnim prevozom! Djacima,studentima,ostalim zaposlenima i nezaposlenima pa na kraju i penzionerima mladjim od 65.godina. Po kom zakonu su ostali gradjani prekrsili prava na voznju javnim prevozom.!!

  • 🐕🐕🐕

    6. maj 2020 | 18:49

    Ovo ima samo u Srbiji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>