• 10

Srpska kompanija izgubila 5 miliona evra zbog korone. Njen direktor priča kako dalje

Samo na domaćem tržištu izgubljen prihod preko 250 miliona dinara

 • 10
Foto: Simpo

Foto: Privatna arhiva/Slađan Disić

Predsednik Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore i generalni direktor Simpa iz Vranja Slađan Disić, istakao je da je tokom vanrednog stanja najveći deo privrednih subjekata bio prinuđen da svoje aktivnosti svede na minimum.

Takva je situacija i sa Simpom, vodećim proizvođačem nameštaja u našoj zemlji.

- S obzirom na to da je privreda u Pčinjskom okrugu, pre svega u Vranju, pretrpela veliku štetu, zahvalan sam gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću i gradskom rukovodstvu na solidarnosti i zalaganju za donošenje mera za oporavak privrede pogođene epidemijom korona virusom. Zajedno moramo da damo punu podršku privredi za ublažavanje posledica izazvanih krizom zbog epidemije Covid 19 - rekao je Disić.

Govoreći o ekonomskim posledicama prouzrokovanim korona virusom i štete koju trpi Simpo, Disić je rekao da je samo na domaćem tržištu izgubljen prihod preko 250 miliona dinara u martu i aprilu, a u izvozu preko 750.000 evra.

- Izgubljeni prihod će za ova tri meseca sigurno biti oko pet miliona evra. Mi ćemo nastojati da nastavimo sa proizvodnjom i opremanjem enterijera hotela u Makedoniji, Crnoj Gori, Irskoj i da održimo dobru reputaciju u poslovanju - najavio je Disić.

Foto: Simpo

Podržano oko 80 odsto ideja privrednika/Foto: Privatna arhiva/Slađan Disić

On je govoreći iz ugla predsednika Regionalne privredne komore, ukazao da je tokom pandemije Vlada u Beogradu podržala oko 80 odsto ideja i predloga koje su imali predstavnici privrede preko republičke i regionalnih privrednih komora.

- Ti predlozi su prihvaćeni i pretočeni u mere ekonomske podrške, fiskalnih olakšica i direktnih davanja - pojasnio je Disić.

Grad Vranje preduzeo je niz ekonomskih mera kako bi se ublažile posledice korona virusa na lokalnom nivou. Te mere  se ogledaju u smanjenju taksi i naknada, kao i odlaganja plaćanja poreza i komunalnih usluga. 

Takse i naknade će biti umanjene od 15 odsto na godišnjem nivou.

Video: Ručak sa radnicima Simpa u fabrici

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sallee

  10. maj 2020 | 12:06

  Cisto sumljam da su izgibili za dva meseca 5 miliona € oni nemaj ni godisnji obrt toliki.

  24
  1

  Podelite komentar

 • Ikac

  10. maj 2020 | 11:39

  Naplacuju garniture 200hiljada i dodjite po nju. Nemaju dostavu

  23
  1

  Podelite komentar

 • Mali

  10. maj 2020 | 11:41

  Spustite cenee..

  20
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>