• 17

Imate li vi u šteku za popravku kola, bojlera, veš mašine?

Po ovome su "najbolji u Evropi"

  • 17
Mehanicar, Kola, Auto, Servis

Foto: Pixabay.com

Prema najnovijim podacima Eurostata, Hrvatska je zauzela poslednje mesto u Evropskoj uniji u kategoriji "vanredni troškovi", a jedan od pokazatelja je to što čak 52 odsto građana te zemlje ne može da priušti trošak sahrane nekog člana familije ili zameni mašinu za veš, popravi auto.

Prema proceni, u Hrvatskoj živi oko 2.000 beskućnika kojima je virus Kovid-19 najmanja briga - oni i dalje kopaju po smeću, spavaju sa pacovima, na dnu su društvene lestvice i u takvim uslovima ne žive dugo, piše zagrebački portal "24 sata.hr".

Na državnoj naknadi zbog korona krize sad je oko 600.000 hrvatskih građana, a karantinski život uticao na BDP.

Potpredsednik Hrvatske mreže protiv siromaštva Neđeljko Marković kaže da su troškovi osnovnih režija zadnjih 10 godina u Hrvatskoj skočili 20 posto.

Kako se navodi, troškovi sahrana u vreme korona virusa smanjili su se, jer nema muzike i drugih dodatnih sadržaja pa sada, umesto nekadašnjih 6.000 kuna (oko 792 evra), sahrane koštaju oko 3.500 (462 evra).

- Cena sahrana je pala, ali naši troškovi su porasli jer zaposlenima moramo da obezbedimo maske, skafandere i drugu zaštitnu opremu, kao i dezinficijense - rekao je jedan od vlasnika pogrebnog preduzeća.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>