• 2

Upravo traju razgovori: Kako pomoći naše hotelijere, turističke agencije, organizatore događaja?

Kako prevazići situaciju?

  • 2
biznis sastanak, razgovor, razvoj, grafikon rasta, uspeh poslovni, preduzeće, ulaganja, ulaganje

Foto: Shutterstock

Počeli su razgovori o sektorskoj podršci sa predstavnicima hotelijera, turističkih agencija, udruženja turističkih vodiča, organizatora događaja...

Trenutno, o tome se razgovar vodi u okviru Kriznog štaba, a između ministra finansija Siniše Malog i Privredne Komore Srbije.

- Sagledavamo na koji način dodatno možemo da im pomognemo da prevazidju krizu koja je izazvana virusom - napisao je resorni ministar na svom Instagram nalogu.

Podsetimo, kako je Telegraf Biznis već ukazao,  zabrana javnih okupljanja kao prva uvedena mera za sprečavanje širenja korone značila je potpunu zabranu rada i privređivanja za muzičku industriju. Gubici su ogromni, radnici su ostali bez posla... Slično je i sa industrijom koja se bavi organizacijom poslovnih događaja.

Naši sagovornici, lideri u ovoj industriji, kažu da su pogođeni 100 odsto, otkazali su događaje ili pomerili za nekoliko meseci, a bore se da sačuvaju radnike. Nestrpljivo čekaju kraj mere zabrane okupljanja.

Video: Kome se i kako deli cifra od 608,3 milijarde dinara?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 91

    A ugostitelji?

  • Ma

    Sve bi drzave rado uzele novac od tyrizma , a opet da da uzmu i novac od testova na koronu, a pa ne moze i jare i pare

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke