• 0

Podstiču odlazak na posao biciklom ili skuterom, a u te svrhe daju 500 evra po osobi

Subvencija će biti ograničena na stanovnike gradova s najmanje 50.000 stanovnika i cilj joj je da stimuliše "zelenu mobilnost" nakon ukidanja mera za suzbijanje pandemije korona virusa

  • 0
Bicikl, vožnja, ulica

Cilj je "zelena mobilnost" posle pandemije / Foto: Shutterstock

Italijanska vlada subvencionisaće kupovinu novog bicikla ili električnog skutera sa 500 evra, objavila je ministarka saobraćaja Paola De Mikeli.

Ona je rekla da će mera biti deo stimulativnog paketa vrednog 55 milijardi evra za pokretanje ekonomije.

Subvencija će biti ograničena na stanovnike gradova s najmanje 50.000 stanovnika i cilj joj je da stimuliše "zelenu mobilnost" nakon ukidanja mera za suzbijanje pandemije korona virusa.

Ministarka je navela da će zbog potrebe socijalnog distanciranja, koje će ostati na snazi, manji broj ljudi moći da se vozi autobusima i tramvajima, što će ih prisiliti da razmotre druge oblike dolaska na posao, poput vožnje bicikla.

- Vlada zbog toga planira i promene u označavanju saobraćajnica kako bi se gradskim vlastima olakšalo stvaranje novih biciklističkih staza - rekla je De Mikeli.

Video: Struka objasnila zašto su biciklisti posebno ugroženi u vreme epidemije korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>