• 1

Neočekivan savez, Tramp podržava Maska: "Otvorite mu fabriku, odmah"

Tramp se priključio u borbi da se Tesla otvori

  • 1
Tesla, logo, kompanija, fabrika, kola, automobil

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp sastao se sa Ilonom Maskom, i kaže da bi Tesli trebalo dozvoliti da ponovo otvori fabriku "sada".

Tramp je time stao na stranu Ilona Maska u svojoj borbi s lokalnim vlastima za ponovno otvaranje Tesline fabrike automobila u Kaliforniji.

"Kalifornija bi trebalo da pusti Teslu i Maska da otvori postrojenje, ODMAH", tvitnuo je.

Tvit dolazi dan nakon što je Tesla počeo sa radom u fabrici Fremont, uprkos pravilima okruga Alameda, rekavši da fabrika ne može da nastavi sa radom. Mask je otvoreno proslavio povratak na posao i priznao rizik povezan s tim potezom, rekavši: "Ako neko treba da bude uhapšen, neka to budem samo ja."

U odgovoru, zvaničnici su rekli da je Tesli dozvoljeno samo da nastavi "minimalne osnovne operacije", dodajući da se nadaju da će se kompanija pridržavati mera.

Mask se prošlog vikenda sukobio s lokalnim službenicima u okrugu Alameda i zapretio putem tvita da će fabriku preseliti u Teksas ili Nevadu. Najavio je i tužbe.

U drugom je tvitu podsetio da su automobilske kompanije u drugim delovima SAD-a već dobile dozvolu za nastavak poslovanja dok propisi okruga Alameda to još ne dopuštaju.

Mask i Tramp imali su "komplikovanu vezu", otkako je preuzeo dužnost 2017. "On je jedan od naših velikih genija", rekao je Tramp o Masku tokom januarskog intervjua za CNBC, čak ga upoređujući s Tomasom Edisonom. "I moramo zaštititi svog genija", govorio je.

Međutim, izlazak SAD-a iz klimatskog sporazuma 2015. godine Maska je nateralo da napusti savetodavni savet Bele kuće.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    Mask da vrati šta je otudjio, postrojenje treba da se prenese u Srbiju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke