• 1

Neočekivan savez, Tramp podržava Maska: "Otvorite mu fabriku, odmah"

Tramp se priključio u borbi da se Tesla otvori

  • 1
Tesla, logo, kompanija, fabrika, kola, automobil Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp sastao se sa Ilonom Maskom, i kaže da bi Tesli trebalo dozvoliti da ponovo otvori fabriku "sada".

Tramp je time stao na stranu Ilona Maska u svojoj borbi s lokalnim vlastima za ponovno otvaranje Tesline fabrike automobila u Kaliforniji.

"Kalifornija bi trebalo da pusti Teslu i Maska da otvori postrojenje, ODMAH", tvitnuo je.

Tvit dolazi dan nakon što je Tesla počeo sa radom u fabrici Fremont, uprkos pravilima okruga Alameda, rekavši da fabrika ne može da nastavi sa radom. Mask je otvoreno proslavio povratak na posao i priznao rizik povezan s tim potezom, rekavši: "Ako neko treba da bude uhapšen, neka to budem samo ja."

U odgovoru, zvaničnici su rekli da je Tesli dozvoljeno samo da nastavi "minimalne osnovne operacije", dodajući da se nadaju da će se kompanija pridržavati mera.

Mask se prošlog vikenda sukobio s lokalnim službenicima u okrugu Alameda i zapretio putem tvita da će fabriku preseliti u Teksas ili Nevadu. Najavio je i tužbe.

U drugom je tvitu podsetio da su automobilske kompanije u drugim delovima SAD-a već dobile dozvolu za nastavak poslovanja dok propisi okruga Alameda to još ne dopuštaju.

Mask i Tramp imali su "komplikovanu vezu", otkako je preuzeo dužnost 2017. "On je jedan od naših velikih genija", rekao je Tramp o Masku tokom januarskog intervjua za CNBC, čak ga upoređujući s Tomasom Edisonom. "I moramo zaštititi svog genija", govorio je.

Međutim, izlazak SAD-a iz klimatskog sporazuma 2015. godine Maska je nateralo da napusti savetodavni savet Bele kuće.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaaa

    12. maj 2020 | 18:52

    Mask da vrati šta je otudjio, postrojenje treba da se prenese u Srbiju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>