• 0

NIS: Dalji razvoj uprkos krizi

NIS je u uslovima pada cena nafte i drastično smanjene potražnje za naftnim derivatima usled epidemije COVID-19, očuvao zarade zaposlenih i, oslonivši se na sopstvene resurse, ostvario uštede koje omogućavaju kontinuitet poslovanja

  • 0
NIS, pumpa, g drive Foto: NIS

Uprkos krizi u naftnom sektoru, NIS je očuvao stabilnu proizvodnju, preradu i distribuciju naftnih derivata i ostaje jedan od ključnih garanata energetske stabilnosti Republike Srbije - navela je ta kompanija i dodala da će u nastavku godine prioritet biti realizacija ključnih razvojnih projekata.

Dodaje se da je NIS u uslovima pada cena nafte i drastično smanjene potražnje za naftnim derivatima usled epidemije COVID-19, očuvao zarade zaposlenih i, oslonivši se na sopstvene resurse, ostvario uštede koje omogućavaju kontinuitet poslovanja.

- NIS je sproveo odlučne operativne i finansijske mere kako bi se suočio sa izazovima koje nameću novonastale okolnosti. Velikim naporima svih zaposlenih očuvane su stabilna proizvodnja, prerada i distribucija naftnih derivata. Sada idemo dalje i nastavljamo rad na ključnim investicionim projektima koji garantuju dalji razvoj i stabilnu budućnost naše kompanije - rekao je ovim povodom Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

Kao prioritete za kompaniju, on je naveo Duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo i izgradnju Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo.

- Svesni smo da uspeh ovih ulaganja i svih najavljenih mera zavisi od ljudi koji rade na njihovoj realizaciji. Zbog toga će nam prioritet biti i socijalna stabilnost naših zaposlenih, čiji je požrtvovani rad u nimalo lakim okolnostima naša inspiracija i garant da će NIS uspešno prevazići i ovaj izazovni period - rekao je Tjurdenjev.

Na sajtu NIS-a (https://www.nis.eu/news/fokusi-nis-a-ocuvanje-kljucnih-investicija-i-dalji-razvoj-kompanije) navodi se da naftna industrija radi u izuzetno teškim okolnostima i da su se negativni trendovi odrazili i na finansijske rezultate kompanije u prvom tromesečju. Takođe, očekuje se da i rezultati u drugom kvartalu budu pod snažnim uticajem nepovoljnih makroekonomskih okolnosti, te je NIS izradio nekoliko scenarija poslovanja, sa ciljem da kompanija bude agilna i spremna da se svakodnevno prilagođava okolnostima na tržištu.

Među merama koje NIS preduzima, u cilju održanja likvidnosti su smanjenje operativnih i administrativnih troškova, prioritetizacija investicija uz odlučan nastavak realizacije ključnih razvojnih ulaganja i povećanje operativne efikasnosti u svim segmentima poslovanja.

Takođe, NIS je uskladio svoju politiku u oblasti sponzorstava i donacija sa trenutnim okolnostima. Od posebnog značaja za kompaniju ostaje očuvanje socijalne sigurnosti naših zaposlenih, odnosno redovna isplata zarada u punom iznosu, kao i očuvanje adekvatne dividendne politike.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>