• 0
 ≫ 

Želite da sačuvate kompaniju usred krize? Postoji samo jedan savet za vas

 ≫ 

Američki milijarder poznat je po izjavama koje od njega niko ne očekuje, po jasnom stavom i pametnim poslovnim potezima. Uvek ima i zna šta da kaže, i to rado čini putem Tvitera

  • 0
Mark Cuban Mark Kjuban / Foto: Wikimedia/Flickr/Gage Skidmore

Vlasnik "Dalas Maveriksa", Mark Kjuban, nije baš tipičan bogataš. U jednom trenutku je rekao da ne želi više da zarađuje (trenutno ima neto vrednost veću od 4 milijarde dolara), kao i to da ne želi da njegove dve ćerke i sin budu "razmažena tatina deca".

Kod njega nema "beskrajnog davanja kartice", niti pisanja čekova, već sve što žele - moraju da kupe sami, a najpre da zarade novac. Ovoga puta poznati milijarder savetuje i poslodavce: šta da učine ako žele da kompaniju sačuvaju od propasti.

"Ako hoćete da vaša firma preživi i nastavi da cveta, dajte zaposlenima udeo u vlasništvu. Oni će zbog toga raditi napornije nego pre, imaće drugačiji pogled na stvari, i svi će imati koristi od toga", napisao je Kjuban. Kompletan intervju možete pogledati ovde.

Kako je dalje naveo: "Kada smo prodali Broadcast.com kompaniji Yahoo, od 330 zaposlenih - njih 300 su postali milioneri. A ovih 30 nisu samo zato što su počeli kasno".

Ako uključite zaposlene u vlasništvo, imajte na umu dve stvari, kaže Kjuban: održavajte dobre odnose i pitajte ih za mišljenje (ideje).

Video: Avio kompanije tek poletele, a već krše pravila o socijalnoj distanci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>