• 30

U Srbiji cena ovih 36 namirnica ne sme da poskupi u narednih mesec dana

Za 36 namirnica ne sme još da se pomera cena

  • 30
Supermarket, rafovi Foto: Shutterstock

Uredba kojom je Vlada ograničila cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, kao i odluka o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica, produžava se. 

Članovi vlade usvojili su i izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Кako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je 15. marta Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnicazaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a na spisku se nalazi 36 kategorija proizvoda.

Tada su ograničene cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da nismo smele da prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali na dan 5. marta ove godine.

Na spisku su bili brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba...

namirnice Foto: Printscreen/Sluzbeni glasnik

Na listi su i pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    14. maj 2020 | 19:43

    Sta mazu i lazu u marketima je ama bas svaki artikal poskupio15-30%.I to jos u vreme korone,to je sramota jedna.Ne mozes da ih uhvatis ni za rep ni glavu fuj bede jedne.

  • Deki

    14. maj 2020 | 16:57

    Mleko je poskupelo pre mesec dana,tako da sad narednih mesec dana ne sme da poskupi,kada idete u prodavnicu obratite paznju na cene mleka,sve je to po par dinara,i malo po malo najjeftinije mleko 90din,to ono bas najjeftinije.U nemackoj 60din.

  • Red briggade

    14. maj 2020 | 16:53

    Plave, nesterilisane rukavice su u toku epidemije koštale 5 dinara komad = 10 par, a sada su 18 komad = 36 par...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>