• 37

Penzioneri od danas mogu na šaltere: Gde i kako mogu najlakše da podignu svojih 100 evra

Za pomoć od 100 evra, penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć nisu morali da se prijavljuju posebno, već će im novac biti isplaćivan po automatizmu

  • 37
Sto evra, 100 evra, evri, pare, novac, devize, biznis, štednja

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju / Foto: Shutterstock

Na račune penzionera počela je uplata po 100 evra jednokratne novčane pomoći koju Vlada Srbije daje građanima u okviru ekonomskih mera za ublažavanje posledica virusa korona, a od danas Banka Poštanska štedionica počinje isplatu za oko milion najstarijih građana, klijenata te banke.

Takođe, isplata preko Poštanske štedionice počinje i za one penzionere koji novac primaju na kućnu adresu.

U Ministarstvu finansija kažu da će nakon penzionera, 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800 101 100, koji je počeo da radi.

Onlajn prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.

Penzionerima će novac biti uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju.

Onima koji penziju primaju na kućnu adresu, ova pomoć neće stići na taj način, već im je automatski otvoren namenski račun u Banci Poštanska štedionica, bez ikakvih troškova. Novac od sutra mogu da podignu u najbližoj pošti ili ekspozituri te banke.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju ovu pomoć. Oni će pomoć primiti putem Poštanske štedionice i ta isplata je, kako je najavljeno, predviđena za četvrtak 21. maj.

Namenski računi biće ugašeni nakon podizanja novca.

Jednokratnu pomoć dobijaju svi punoletni građani, u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan 24.4. 2020. godine, u ukupnom iznosu od 11. 759, 40 dinara. To je ujedno i odgovor na pitanje da li će na cifru uticati eventualna promena kursa. 

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nebojsa mihajlovic

    ukoliko ste rekli da penzionerima ide uplata pomoci od 100e. automatski zasto nema uplate penzionerima sa starom licnom kartom . kako mogu da dobijaju penziju i pozive na glasanje a nema ih na spisku za pomoc .. zbog vanrednog stanja l . karte nisu mogle u medjuvremenu da se zamene.. pitam zbog majke koja ima 78 god i tesko je pokretna . mislim da ima puno takvih slucajeva pogotovu na selu i da je ovo neposteno prema tim najstarijim i najugrozenijim ..toliko .. pozdrav ...

  • Kabók doroćs

    Kad ću dobiti 100€? Penzioner sam.

  • Tamara

    Ako sam dobro razumela penzioneri su 2 meseca bili zasticeni od zaraze totalnom izolacijom... sada mogu da izadju i stanu u red zasticeni maskom i rukavicama ... pa to znaci da virusa nema i da nas krizni stab bez potrebe upozorava da jos uvek nije bezbedno... ako hiljade penzionera vec danas mogu da stanu u redove od 8-18h...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke