• 0

Kako će bankari raditi ubuduće? Ovo su ključne promene u radnom prostoru

Azija polako staje na noge, zaposleni kažu da im prija povratak u kancelarije...

  • 0
Banka, klijenti, papiri, biznis

Foto: Shutterstock

Na hiljade bankara se, preko najvećih azijskih finansijskih centara, vratilo u svoje kancelarije, ali s oprezom: obavezne su maske, zatvorene menze i barijere na stolovima.

Konkretno u Hong Kongu, Citigroup Inc. planira da instalira plastične barijere na neke radne stolove, kako se broj zaposlenih bude povećavao, odnosno sve više vraćao na posao. U Peking centru Banke Kine, kuhinja je zatvorena, a zaposleni ručaju naizmenično.

Morgan Stanley je ponovo intervenisao kada je reč o liftovima koji sada idu brže, jer mogu da prevoze samo nekoliko osoba. Mnoge banke širom sveta, kao na primer u Londonu ili Njujorku, još uvek nisu počele s radom, jer čekaju da nivo zaraze opadne. Ali, promene u radnom prostoru su sasvim izvesne.

Inače, mnogim bankarima iz Azije je laknulo što su se vratili na posao, uprkos prilagođavanju novim uslovima, jer im rad od kuće nije odgovarao. O tome smo i mi nedavno pisali

- Bilo je sjajno vratiti se u kancelariju, zbog mnogo više ličnih interakcija, ali naravno na adekvatnoj udaljenosti - rekao je Entoni Davies, ispred Barclays Bank Plc.

Tamo se ove nedelje broj zaposlenih koji se vraćaju na posao povećao za 60 odsto, a Davies kaže da to "stvara pozitivno okruženje za rad".

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke