• 0

Da li je ovo pametan potez? Majer napušta Dizni da bi vodio TikTok, koji opstruiše američka vlada

TikTok je, od 2017. godine kada je osnovan, preuzet više od 2 milijarde puta na iOS i Android platformi

  • 0
Kevin Dizni Kevin Majer / Printskrin: Youtube/ Recode

Šef striming platforme Dizni Plus, Kevin Majer, napušta vrhovnu poziciju u Dizniju kako bi postao CEO platforme TikTok, koja je "zapalila" svet. Istovremeno, Majer će biti glavni operativni direktor kineske matične kompanije "ByteDance".

TikTok aplikacija, u kojoj korisnici postavljaju kratke video zapise uz poznate muzičke hitove, od svog lansiranja doživela je bum u SAD, a onda i širom sveta. Međutim, ta rastuća popularnost dovela je do preispitivanja američke vlade, zbog njenih odnosa s Kinom.

Majer će ubuduće biti odgovoran za globalni razvoj kompanije "ByteDance", što uključuje nova preduzeća, gejming i muzičku industriju. On je u saopštenju kratko rekao: "Uzbuđen sam što mogu da pomognem u novoj fazi "ByteDance" putovanja, jer ova kompanija nastavlja da širi svoj asortiman proizvoda u celom svetu".

TikTok je preuzet više od 2 milijarde puta na iOS i Android platformi, od kad je lansiran 2017. godine. Korisnici imaju 15 sekundi da zabeleže zanimljiv zapis, dok muzika svira u pozadini. Popularnost je posebno narasla tokom pandemije, budući da je mnogima bila potrebna zanimacija u karantinu.

Ali to što je TikTok ćerka-firma kineske kompanije "ByteDance", zabrinulo je američke političare. Neki od njih su digli glas i rekli da kineska vlada ovako može da prikuplja podatke o TikTok korisnicama, što je kompanija negirala. Majer, ipak, na novu poziciju stupa 1. juna ove godine.

Video: Ostrvo snova stiglo u Rusiju: Da li Diznilend odlazi u zaborav?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>