• 4

Osvajanje najvišeg svetskog vrha pratićemo uživo: 5G signal dotakao Mont Everest

Huavej i Čajna Mobajl postavili su odašiljače za 5G mrežu na 6.500 metara visine

  • 4
Himalaji, Mont Everest

Mont Everest / Foto: Wikimedia/Flickr/shrimpo1967

U postavljanju odašiljača učestvovalo je 100 radnika i korišćeno je ukupno osam tona opreme, a pokrivenost 5G signalom omogućena je i na samom vrhu, gde je brzina interneta 1 GB/s.

Odašiljači su postavljeni s tibetske strane na visini od 5.300 i 5.800 metara, a zatim i na visini od 6.500 metara. Zbog teških i nepredvidljivih uslova, postavljanje je bilo posebno izazovno, prenosi Seebiz.

- Uslovi u kojima smo pripremali i postavljali baznu stanicu za 5G mrežu bili su izuzetno teški. Nadamo se da ćemo na ovaj način Mont Everest približiti mnogim naučnicima, istraživačima i zaljubljenicima u prirodu, a Huavej je još jednom pokazao da čvrsto veruje u tehnologiju koja ovaj svet može da učini boljim mestom - rekao je Vang Bo, direktor sektora dostave i usluga.

Od sada pa nadalje, svi koji se penju na najviši svetski vrh s kineske strane, moći će da emituju video čime će se to neverovatno iskustvo dodatno približiti ljudima širom planete.

Takođe, vesti o novim osvajanjima vrhova više nećemo morati da čekamo nedeljama, danima ili satima, već ćemo moći da ih pratimo uživo, u visokoj rezoluciji.

Postavljanje odašiljača za 5G mrežu u baznim stanicama na dnu Mont Everesta odvijalo se 60 godina, nakon prvog uspešnog kineskog uspona sa severne strane planine, te 45 godina nakon prvog službenog merenja najvišeg vrha na svetu.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sad

    Kad se desi neko sr..e na tolikoj visini, ima da gledamo besplatnu kataklizmu.

  • Marko Predator

    Ova ludost sa 5G me podseća na film Cloud Atlas sa Tom Henksom o mračnoj budućnosti gde klonovi jedu klonove...👽 posle 5G dolazi 6G i čipovanje ljudi, koliko treba ljudima da vide šta se dešava neko ne veruje u čipovanje? Verovaće kad mu dođe na vrata kako je krenulo, svi će biti praćeni i svuda pa i na Mount Evervestu!!!

  • haj

    Toje bilo u pitajnju a ne korona koja nije postojala nigde sem dase narod za plaši dase postave te mreže 5 g

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke