• 0

Italijani će dobiti bonus od 500 evra za letovanje, ali bi ono moglo da bude 20 odsto skuplje

Vlada Italije pozvala je građane da ovo leto provedu u svojoj zemlji

  • 0
Italija

Italija / Foto: Tanjug/AP

U Italiji bi u avgustu, zbog pravila o ograničenom broju ljudi na plažama, u restoranima i drugim javnim mestima, troškovi za desetodnevno letovanje mogli da budu povećani za 18 do 20 odsto, u odnosu na prošlu godinu, ocenilo je udruženje za zaštitu potrošača Codacons.

Rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da više od 50 odsto stanovnika Italije ne planira letovanje, a od ukupnog broja onih koji će putovati, njih 90,2 odsto učiniće to unutar granica svoje države.

Procenjuje se da će poštovanje propisa uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, koji je teško pogodio Italiju, dovesti do povećanja cena.

Vlada Italije pozvala je građane da ovo leto provedu u svojoj zemlji, odredivši, u okviru paketa mera za ublažavanje posledica epidemije, bonus od 500 evra za porodice koji bi im olakšao troškove.

Codacons je, međutim, ocenio da će suncobrani, ležaljke, parking, hrana, piće i ostale usluge koje se nude na kupalištima - Italijane koštati više nego pre.

Video: Spektakularan spot koji na najbolji mogući način predstavlja CG kao covid-free destinaciju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>