• 1

Gorenje okončalo pregovore sa Emotionom: Šta će biti sa radnicima u Zaječaru

"Verujemo da će naći kvalitetan kadar"

  • 1

kuhinja

Kompanija Gorenje Home uspešno je okončala pregovore sa nemačkim Emotionom, koji ovog meseca počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike u Zaječaru.

Emotion će iznajmljivati prostor od oko 7.000 kvadratnih metara i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje, koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu.

U pogonima novoosnovane kompanije Emotion Home Srbija posao će naći 80 radnika.

- Veoma je značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. Emotion je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar - rekli su iz kompanije Gorenje Home.

Dodao je se da kompanija nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 kvadrata.

Menadžment Gorenja je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici, koja je duže vreme poslovala sa velikim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u prethodnih devet godina.

Emotion je kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu, koja proizvodi nameštaj i opremu za kupatila,koje kompanija prodaje širom Evrope.

Gorenje Home u Zaječaru počelo je sa radom 2011. godine kada je kupilo kompaniju Porcelan. Glavni portfolio u poslednje dve godine činili su proizvodnja sudopera, umivaonika i sanitarne opreme. I pored investicija od preko 10 miliona evra uloženih opremu i infrastrukturu u prethodnih devet godina, ova fabrika nije uspela da obezbedi održivost poslovanja.

U prethodne dve godine, tokom implementacije strateškog plana o postepenom izlasku iz sporednih delatnosti matična kompanija u Sloveniji prodala je mariborsko preduzeće za preradu otpada "Gorenje Surovina" i njegove ogranke firmi "Eko Surovina“, kao i fabriku bojlera „Gorenje Tiki“ iz Stare Pazove.

Hisense Gorenje, kako se navodi u saopštenju, ostaje posvećeno planovima o jačanju tržišnih pozicija u oblasti osnovne delatnosti - proizvodnje kućnih aparata.

Fabrika u Valjevu ostaje centar proizvodnje rashladnih uređaja Hisense Gorenje za Evropu, i u njoj je u narednom periodu planirano povećanje obima proizvodnje i proširivanje kapaciteta.

Video: Zanatske radnje otvorile vrata mušterijama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    1. jun 2020 | 17:02

    Steta. Slovenci najbolje poslujete. Sve imam vase od aparata!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>