• 1

Fijat u Kragujevcu na odmoru, ne zna se do kada

Zaposlenima u kragujevačkom Fijat Krajsleru je plaćeno odsustvo zbog epidemije produženo do 12. juna

  • 1
Fiat 500L

Foto: Fiat

U Samostalnom sindikatu kragujevačke fabrike automobila kažu da su obavešteni da se plaćeno odsustvo produžava zbog aktuelne situacije. U ovom trenutku, ističu, nije poznato kada bi proizvodnja mogla ponovo da bude pokrenuta.

Montažne trake možda neće biti pokrenute tokom celog narednog meseca, pa je moguće da se proizvodnja, ukoliko bude porudžbina dilerskih kuća, organizuje u julu, i to tek nekoliko dana, piše list Danas.

Početkom avgusta sledi tronedeljni kolektivni godišnji odmor u svim Fijatovim fabrikama u svetu.

Neizvesno je, navode naši izvori, da li će proizvodnje biti i posle godišnjeg odmora, pošto je Fijat Krajsler, podsetimo, nedavno od Vlade Srbije tražio da  pored zakonom dozvoljenih 45, ove godine ima još 80 neradnih dana, zaključno sa 30. septembrom.

Pojedini predstavnici zaposlenih sve glasnije strahuju da bi, ukoliko proizvodnje ne bude u kontinuitetu do jeseni, i ukoliko do tada ne bude saopštena informacija o novom modelu, krajem godine moglo da usledi ukidanje jedne smene, odnosno otpuštanje nekoliko stotina radnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>