• 0

U planu je novi voz Prag - Rijeka: Nemci će na hrvatsko more moći tri puta nedeljno

Ako se granica između Nemačke i Češke do tada otvori, kao što je očekivano, novi voz bi mogao biti zanimljiva opcija za putnike iz Saksonije

  • 0
voz

Noćni voz "Jadran" više ne funkcioniše, zbog visokih troškova / Foto: Pixabay

Posle pandemije, a u susret letu, ljudi su željni zabave, putovanja, napuštanja rutine, barem na kratko. Iako gotovo sve vlade sveta pozivaju državljane da odmor provedu u svojoj zemlji, Česi i Nemci su zainteresovani da to ipak bude u Hrvatskoj.

Kako piše Poslovni dnevnik, češka prevoznička firma "RegioJet" planira da poveže Prag s Rijekom.

- Pregovori između stranih partnera bliže se kraju - rekao je u ponedeljak portparol kompanije, Ales Ondruj, dodajući da bi prodaja karata mogla da počne za nekoliko dana.

Plan je da od 30. juna barem tri voza nedeljno idu u oba smera, s dostupnom Wi-Fi mrežom.

 

Zbog pandemije, mnogi Česi ovo leto provode u svojoj zemlji, ali ima i onih kojima je Hrvatska privlačna destinacija, zbog relativno niskog broja osoba zaraženih Covidom-19.

Ako se granica između Nemačke i Češke do tada otvori, kao što je očekivano, novi voz bi mogao biti zanimljiva opcija za putnike iz susedne nemačke savezne pokrajine - Saksonije.

Češka državna železnička kompanija "Ceske Drahy" zaustavila je svoj popularni noćni voz "Jadran", koji je spajao Prag i Split, pre nekoliko godina. Presudni faktor bili su visoki troškovi.

Video: U Beograd stigao voz sa medicinskom opremom iz Kine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>