• 3

Veličanstveni povratak sendviča sa tunom, u čemu je tajna ove pomame?

Poenta je u hrskavom hlebu, majonezu, krastavčićima i topljenom siru

  • 3
Tuna sendvič

Foto: Shutterstock

U supermarketima u SAD naširoko se prodavala riba u konzervi, ljudi su pravili zalihe, pa je tako kultni sendvič s tunjevinom, majonezom i kačkavaljem opet "oživeo". Razlog za to je i sve veća dostupnost visokokvalitetne konzervisane ribe.

Pomama je krenula od 1. marta, a prema rečima portparola Reddit-a, došlo je do povećanja od 30 odsto kada je reč o spominjanju "topljene tune" na svim platformama, što uključuje 18,7 miliona članova prehrambene zajednice. Porast se meri u odnosu na isti period 2019. godine.

Referisanje na "konzervisanu tunu" je takođe doživelo rast od 60 procenata. Sasvim slučajno, ovaj sendvič je i glavna zvezda knjige "The Tinned Fish Cookbook: Easy-to-Make Meals From Ocean to Plate", Barta van Olfena.

Reč je o kuvaru koji je svojevremeno savetovao čak i vrhunskog Džejmija Olivera, a njegova knjiga sadrži 45 recepata za različite vrste konzervisane morske hrane.

- Hrana iz mora se smatra sekundarno svežom, ali ljudi moraju to da doživljavaju kao način očuvanja: ova tehnika je sada vrlo popularna i daje vam fantastičan proizvod - kaže on.

Suština je u tome da tunjevina bude povezana s majonezom i slasnim sirom, to može biti čedar ili tvrđi parmezan, a onda preklopljena hrskavim koricama hleba. Neizbežni su i kiseli krastavčići.

Video: Da li biste podržali zabranu konzumacije hrane u gradskom prevozu?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    Mlecni proizvodi ne idu sa ribom :(

  • Topljeni

    Sir sa tunom mogu samo da jedu oni koji nemaju veze sa zivotom kao ameri!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke