Veličanstveni povratak sendviča sa tunom, u čemu je tajna ove pomame?
U supermarketima u SAD naširoko se prodavala riba u konzervi, ljudi su pravili zalihe, pa je tako kultni sendvič s tunjevinom, majonezom i kačkavaljem opet "oživeo". Razlog za to je i sve veća dostupnost visokokvalitetne konzervisane ribe.
Pomama je krenula od 1. marta, a prema rečima portparola Reddit-a, došlo je do povećanja od 30 odsto kada je reč o spominjanju "topljene tune" na svim platformama, što uključuje 18,7 miliona članova prehrambene zajednice. Porast se meri u odnosu na isti period 2019. godine.
Referisanje na "konzervisanu tunu" je takođe doživelo rast od 60 procenata. Sasvim slučajno, ovaj sendvič je i glavna zvezda knjige "The Tinned Fish Cookbook: Easy-to-Make Meals From Ocean to Plate", Barta van Olfena.
Reč je o kuvaru koji je svojevremeno savetovao čak i vrhunskog Džejmija Olivera, a njegova knjiga sadrži 45 recepata za različite vrste konzervisane morske hrane.
- Hrana iz mora se smatra sekundarno svežom, ali ljudi moraju to da doživljavaju kao način očuvanja: ova tehnika je sada vrlo popularna i daje vam fantastičan proizvod - kaže on.
Suština je u tome da tunjevina bude povezana s majonezom i slasnim sirom, to može biti čedar ili tvrđi parmezan, a onda preklopljena hrskavim koricama hleba. Neizbežni su i kiseli krastavčići.
Video: Da li biste podržali zabranu konzumacije hrane u gradskom prevozu?
(Telegraf Biznis)
Video: Snimak iz drona brze saobraćajnice Šabac - Loznica
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Topljeni
Sir sa tunom mogu samo da jedu oni koji nemaju veze sa zivotom kao ameri!!
Podelite komentar
Igor
Mlecni proizvodi ne idu sa ribom :(
Podelite komentar