• 91
 ≫ 

Vučić: Napravili ste čudo, ovde će raditi 1.500 radnika

 ≫ 

Fabrika proizvodi navlake za auto-sedišta

  • 91
Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U fabrici Adien već je zaposleno 830 radnika, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  i dodao da će ovde raditi ukupno 1.500 ljudi.

- Napravljeno je čudo ovde  - rekao je i dodao da je fabrika jako lepa. Dodao je da su trenutno među zaposlenima 70 odsto žene.

- Znam da to onda bude druga plata koja je potrebna za sve ono što treba da se plati. Ali osim većeg broja žena, drago mi je što je u fabrici zaposleno mnogo mladih - naveo je.

Istakao je da će fabrika i njeni radnici uticati i na lokalnu privredu, a dalje i na ulaganja u opštinu.

Direktor fabrike je rekao da je fabrika koja proizvodi navlake za auto-sedišta posluje po svim svetskim standardima.

 
 
 
View this post on Instagram

Nadam se da će ovo postati praksa u svim drugim fabrikama! #AdientA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Loznici gde se otvara fabrika Adient.

Šta je Adient?

 

Kompanija Adient posluje u 34 zemlje sveta i u više od 238 pogona zapošljava oko 85.000 radnika, a godišnje proizvede 25 miliona sedišta za poznate automobilske brendove.

Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara. Adient je prošle godine formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak.

Inače, kompanija Adient je 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Američki proizvođač automobilskih sedišta i navlaka odlučio je da novi pogon izgadi u Loznici, a Srbija je bila u konkurenciji osam zemalja. Fabrika u Loznici biće deseti pogon za proizvodnju presvlaka i ukrasnih delova za automobile u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Vučič je ranije dana, obraćajući se medicinarima koji su ga dočekali rekao da bi pre kraja godine moglo da dođe do još jednog povećanja plata za njih. Podsetio je i da je povećanje od 10 odsto za njih trajno povećanje.

Uskoro opširnije...

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    4. jun 2020 | 14:15

    Loznica dobija savremenu fabriku koja obezbedjuje 1500 radnih mesta što je za ovaj kraj izuzetno važno.

  • Jasmina Matović

    4. jun 2020 | 16:47

    Otvaranjem ove fabrike Srbija ulaže u budućnost a budućnost su nova radna mesta. Ovo je veoma lepo od strane naše Vlade i našeg predsednika što je otvorio i ovu fabriku u našem gradu.

  • Mijo

    4. jun 2020 | 16:49

    Srbija napreduje u svakom pogledu zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>