• 0
 ≫ 

Novi rat na pomolu? Mask se obrušio na Bezosa: "Vreme je da Amazon pukne"

 ≫ 

Čelnik Tesle poznat je po tome što se redovno oglašava na Tviteru i nikome ne ostaje dužan

  • 0
džef bezos, amazon, milijarder, Elon Musk

Ilon Mask (levo) i Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Osnivač Tesle, Ilon Mask, oglasio se na Tviteru i vrlo oštro prokomentarisao kompaniju Amazon, tačnije njihovu politiku poslovanja. "Potkačio" je i samog čelnika, Džefa Bezosa.

To se dogodilo nakon što je pisac Aleks Berenson objavio da mu nije dozvoljeno da na najvećoj platformi za e-trgovinu postavi svoju novu knjigu o virusu korona.

"Ovo je ludost", napisao je Mask i tagovao vlasnika Amazona. Dalje je poručio: "Vreme je da Amazon pukne. Monopoli su pogešni".

Budući da je ta objava izazvala lavinu komentara, Amazon je obavestio javnost da je sporna knjiga greškom blokirana i da je sada dostupna za prodaju, putem Kindla. Nisu, međutim, ni oni poštedeli Maska: rekli su da odluka o tome da li će knjiga biti postavljena ili ne - nije na njemu. 

Kako se dalje navodi, Amazon je Berensonu poslao foto poruku u kojoj piše da njegova knjiga nije u skladu sa standardima prodaje.

 

Mask je inače poznat po svojim objavama na Tviteru, a preko njih neretko brani nekoga, kao što je bio slučaj sa šefom te društvene mreže, Džekom Dorsijem.

Ipak, ovaj milijarder ume i sam sebe da "potkopa", pa je tako 1. maja napisao da su deonice njegove kompanije Tesla preskupe, što je naravno uticalo na njihov pad.

Tokom 2018. američka Komisija za bezbednost i razmenu tužila ga je kada je na Tviteru poručio da će Teslu pretvoriti u privatnu kompaniju kada cena deonice bude 420 dolara i da je već obezbedio sredstva.

On i Tesla morali su da plate zasebne kazne, u iznosu od 20 miliona dolara.

Video: Ušli u istoriju: Kapsula se odvojila od rakete SpaceX, videla se iz Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>